V Sloveniji smo v četrtek, 23.9., praznovali državni praznik Dan slovenskega športa. Slovesno smo ga obeležili tudi na Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskem paralimpijskemu komiteju.

Na sprejemu v predsedniški palači

»Dan slovenskega športa je zelo pomemben dan tudi za slovenski parašport. Na naši zvezi si prizadevamo, da se čim več invalidov ukvarja s športom. Šport je izvrstna oblika socializacije invalidov v družbo. Za nas je pomembno, da o tem ozaveščamo mlade. S pomočjo programa Postani športnik, ki smo ga razvili skupaj z zlatim sponzorjem Lidl Slovenija, želimo ustvarjati pogoje in nagovoriti mlade, da se vključijo v šport, da sprejmejo zdrav način življenja. Ne gre le za aktivnost, ampak način življenja, prehranjevanja, dojemanja sveta. Na to poslanstvo smo ponosni, zavedamo pa se tudi odgovornosti,« je ob Dnevu slovenskega športa povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Predsednik Lazar se je udeležil slovesnega sprejema v predsedniški palači, kjer je zbrane goste nagovoril tudi naš trofejni paralimpijec Franček Gorazd Tiršek. Pred tem je Tiršek sodeloval pri otvoritvi razstave o slovenskem športu.

S športniki smo v duhu dneva obiskali tudi naše partnerje in podpornike, ki nam stojijo ob strani in tam pomagajo pisati športne zgodbe. »Na tem mestu hvala vsem partnerjem in podpornikom, ki nam stoji ob strani. So zelo pomemben del naše zgodbe,« je še pristavil Damijan Lazar.

Dan so naši parašportniki začeli v Tivoliju, kjer je Olimpijski komite Slovenije pripravil pester program, svoje mesto pa je imela tudi naš paralimpijski komite. Tam je že uvodoma zbrane s svojo navzočnostjo in podpisovanjem kartic navdušil Franček Gorazd Tiršek. Še posebej je bilo impresivno videti, kako so bili nad njim navdušeni gimnazijci, ki so našega asa prepoznali, temu pa je sledila spominska fotografija. Za odličen glasbeni uvod in spremljavo predsednikovemu teku je poskrbel Trkaj s himno parašportnikov Ta tempo.

Tekli in kolesarili smo

Medtem pa je tekaški kvartet Sandi Novak (s spremljevalcem Aljažem Makovcem) in Robi Kogovšek (z njim je tekel Roman Kejžar), odhitel naokoli. Prva postaja je bila pri Zavarovalnici Triglav, kjer sta se nam pri teku in nadaljevanju poti pridružili Maša Čeplak, vodja projekta Triglav tek, in Polona Škrbec, vodja upravljanja družbene odgovornosti. Pot smo nadaljevali do RTV Slovenija, kjer je v imenu hiše zahvalo prejel Boštjan Ogris, urednik športnih dnevnoinformativnih oddaj v športnem uredništvu. Tek smo nadaljevali do medijskega partnerja Media24, kjer nas je sprejel Jurij Završnik, namestnik glavnega in odgovornega urednika športnega časnika Ekipa24. Vmes smo zahvalo za podporo predali uradu predsednika Republike Slovenije.

Nismo le tekli, ampak tudi kolesarili. Paralimpijec Anej Doplihar je šel na pot. Prijazno so ga sprejeli na Loteriji Slovenije, kjer je zahvalo iz Sandijevih rok prejela Mateja Slamnik Kos, vodja korporativnega komuniciranja Loterije Slovenija. Bili smo tudi pri našem partnerju podjetju Europlakat, kjer smo zahvalo predali Urbanu Korenjaku, direktorju trženja.

Prijeten dan pa sklenili z obiskom Toyote Slovenija in Lidl Slovenija.  V Komendi, kjer domuje naš zlati sponzor Lidl Slovenija, smo se srečali s Tino Cipot, ki je vodja korporativnega komuniciranja v Lidl Slovenija. Pri Toyoti Slovenija nas je pričakal Kyoji Nishimura, finančni direktor Toyota Adria, s svojo ekipo.

Print Friendly, PDF & Email