V Italiji se je sklenil uvodni turnir evropskega klubskega pokala prvakinj, kjer so na koncu visoko 2. mesto zasedle naše odbojkarice. Šlo je za tekmovanje klubov, naša vrsta pa je zastopala pod imenom OK Šempeter oz. Robust, saj je to podjetje podprlo odbojkarice na tekmovanju.

Na tekmovanju so igrale italijanska ekipa Dream Volley Pisa, poljski Paravolley Silesia ter madžarski klub Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete. Naš predstavnik je uvodoma s 3:1 premagal ekipo Paravolley Silesia, potem pa je s 3:1 klonil proti Dream Volley Pisa. Drugi dan tekmovanja je prinesel dve zmagi proti madžarski vrsti Mozdulj (3:2 v predtekmovanju in 3:1 v polfinalu). V finalu so bile Italijanke vnovič boljše (3:1). Končno tretje mesto je pripadlo Madžarkam, bron Poljakinjam.

V naši vrsti je prvič zaigrala Valentyna Brik (naturalizirana igralka, po rodu iz Ukrajine), ki je takoj potrdila svoje kvalitete in bila izbrana tudi za najboljšo serverko turnirja.

Tekme naše ekipe:

1.4.
Robust – Paravolley Silesia 3:1
Dream Volley Pisa – Robust 1:3

2.4.
Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete – Robust 2:3
Mozdulj Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete – Robust 1:3

3.4.
Dream Volley Pisa – Robust 1:3

Zlata liga in svetovno prvenstvo

Sicer pa se v tem mesecu obeta tudi močna reprezentančna akcija. Konec aprila, med 28.4. in 1.5., je v Šempetru na sporedu zlata liga narodov, ko se bo zbrala evropska ženska odbojkarska reprezentančna elita.

Print Friendly, PDF & Email