Videospot himne

Videospot himne2021-05-13T01:00:18+02:00

Himna slovenskih parašportnikov končno dobila tudi uradni videospot (avgust 2020)

Nekaj mesecev potem, ko je slovenski raper Trkaj skupaj z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in zvezinim zlatim partnerjem Lidlom Slovenija predstavil novo himno slovenskih parašportnikov, je skladba dobila še uradni videospot. Uradna upodobitev skladbe je premiero doživela na virtualnem dogodku na Facebook strani Lidla Slovenija natanko na dan, ko bi se v Tokiu morale začeti letošnje paralimpijske igre, ki so zaradi pandemije prestavljene za eno leto. Videospot je, kot pravi režiser Miha Kačič, poklon slovenskim parašportnikom ter obenem motivacija za slehernika. Partnerji projekta želijo, da bi videospot in skladba parašportnike in vse navijače v letu pred igrami spremljala in spodbujala na poti do Tokia.

Videospot Ta tempo:

Dolgo pričakovano premiero je v živo na Lidlovi Facebook strani spremljalo skupno več kot 2000 ljudi, v prvih dvanajstih urah pa si je videospot na Facebook profilu ogledalo že skoraj 5000 ljudi. Med njimi so bili tudi številni parašportniki, ki jim je himna prvenstveno namenjena. Ti so, kot je bilo razbrati iz množice komentarjev, nad videospotom izjemno navdušeni. Strinjajo se, da bo ta zagotovo pomagal dvigovati prepoznavnost parašporta in zbuditi večje zanimanje za spremljanje naslednjih paralimpijskih iger.

Tako kot himna tudi video spot pripoveduje zgodbo o športnikih invalidih, njihovi neustavljivi motivaciji in dosežkih, s katerimi premikajo meje in navdihujejo slehernega posameznika. V njem vidimo znoj parakošarkakarjev, osredotočenost parastrelcev, trdoživost plezalcev, vzdržljivost paraatletov, neustrašnost parasmučarjev in eksplozivnost odbojke v sede. Prav vsi dokazujejo, da so ovire le v glavah in da ob močni volji ni nič nemogoče.

Režiser Miha Kačič je ob predstavitvi razkril nekaj podrobnosti s snemanja videospota, predvsem pa je bil vzhičen nad močjo in voljo, ki kot pravi vedno spremljata parašportnike, s katerimi je v preteklih mesecih tesno sodeloval. “Vesel sem, da sem dobil priložnost ustvariti videospot za himno slovenskih parašportnikov. Uživam v delu s športniki, saj me vedno povsem navdušijo. Vzdušje je bilo res fantastično. Čeprav smo snemali na različnih lokacijah po vsej Sloveniji in tudi v tujini, njihov tempo ni nikoli popustil niti za trenutek. Prav to miselnost in popolno predanost sem želel poudariti v spotu. Je pa res, da se v dobre tri minute ne da ujeti vsega. Morda bo to snov za naslednji film,” je svojo izkušnjo opisal Miha.

Tudi Trkaj ni skrival navdušenja nad tem, kako dobro je režiserju uspelo besedilo in sporočilnost himne uloviti v gibljive podobe. “Miha je odlično opravil svoje delo. Med nastajanjem videospota sploh nisem želel gledati posameznih odsekov, saj sem mu popolnoma zaupal in to upravičeno. Končni izdelek je res zmagovalen. Vesel sem, da so moje rime končno dobile tudi vizualno podobo. In to tako, ki res ujame bistvo, nam ponudi razmislek, predvsem pa nas spodbuja k premagovanju ovir,” doda Trkaj.

Videospot Ta tempo (znakovni jezik):

“Zadnji košček sestavljanke himne naših parašportnikov je na svojem mestu. Skorajda ne morem opisati, kako navdušen sem nad himno in videospotom, ki sta pravi poklon našim parašportnikom. Hvaležen sem našemu zlatemu partnerju, Lidlu Slovenija, ki nam izjemno pomaga pri promociji in razvoju slovenskega parašporta. Verjamem, da bo himna odlična sopotnica na naši poti do paralimpijskih iger v Tokiu, za katere vsi upamo, da se bodo naslednje leto res odvile,” je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Celoten virtualni dogodek si lahko ogledate na:

Zvočni posnetek himne za predvajanje na radijskih valovih najdete na povezavi  (WAV oblika)

Foto: MP Produkcija

Print Friendly, PDF & Email

test

fwdwwgiguwgh
Go to Top