Program Postani športnik

Z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost, skupaj z Lidlom Slovenija razvijamo program Postani športnik. Program vključuje širok nabor aktivnosti, pobud, dogodkov in delavnic, ki so namenjene mladim invalidom in njihovim staršem, učiteljem in profesorjem športne vzgoje, lokalnim športnim klubom, panožnim zvezam, društvom invalidov in podobno.

S programom želimo tudi spremeniti pogled na šport iz vidika mladih invalidov, ozaveščati javnost in posledično razbijati predsodke o vključevanju mladih invalidov v športne programe in pomagati ter spodbujati različna društva ter organizacije pri prilagoditvi programov za mlade invalide. Pomemben del programa je tudi povečanje nabora usposobljenih pedagogov, ki so vešči dela z otroki invalidi in vzpostaviti kakovostno bazo ponudnikov športnih aktivnosti za mlade invalide.

Zakaj program Postani športnik? Ker šport med ljudmi s posebnimi potrebami spreminja življenje, omogoča vrhunske rezultate in boljšo kakovost življenja. Naj naši vrhunski športniki povedo sami.

Jernej Slivnik:
Jernej Slivnik je nadarjeni paaalpski smučar. Nastopil je že na dveh paralimpijskih igrah, na letošnjem svetovnem prvenstvu se je zavihtel na 4. mesto v slalomu. Na paralimpijskih igrah je bil najvišje leta 2018, v slalomu je bil 12. Slivnik tekmuje od 15. leta, debitiral je na domači tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori (januarja 2016).

Leja Glojnarič:
Leja Glojnarič je v otroških letih začela s treningi atletike, posluh za njo pa so našli v AK Brežice. Njen prvi trener je bil Henrik Omerzu, prvič je tekmovala v 3. razredu. Na letošnji olimpijadi gluhih je osvojila dve zlati kolajni: najboljša je bila v mnogoboju in skoku v višino.

Amir Alibabić:
Amir Alibabić je športni paraplesalec, ki tekmuje v kategorijah Single men class 1, i Single men freestyle class 1 in Duo latin class 1. Na zadnjem vidnejšem mednarodnem tekmovanju na Nizozemskem je bil v vseh prej omenjenih kategorijah srebrn, v paru pa je plesal z Nastijo Fijolić. Amir je največji uspeh zabeležil leta 2018 na svetovnem prvenstvu, ko je v prostem slogu osvojil 2. mesto.

 

Hitri kontakt

Kontaktna oseba: Grega Doliniar

Elektronska pošta: grega.dolinar@zsis.si

Telefon: 01 5300 895

Partner projekta

Lidl Slovenija

Print Friendly, PDF & Email