Pridruži se MISIJI SAMOZAVEST in POSTANI ŠPORTNIK!

HEJ, TI!

Znani Slovenci in vrhunski športniki imajo zate pomembno sporočilo. Prisluhni jim in se odloči za gibanje!

VIDEO ZATE

Življenje včasih res ni hec! A pokaži jezik vsem težavam in postani to, kar si želiš. Naj ti pri tem pomaga ŠPORT. Šport prinaša zabavo, prijatelje in veselje. Ni pomembno, kje in kako se ukvarjaš s športom. Lahko se popoldan družiš na igrišču ali pripraviš športni rojstni dan. Važno se je gibati in razmigati!

VIDEO ZA TVOJE STARŠE

Šport je velika priložnost za otroke, da izboljšajo kakovost življenja, poskrbijo za svoje zdravje in se vključijo v družbo. Otroci se naučijo novih spretnosti, pridobijo na samozavesti in uživajo. Podpora staršev je pri tem ključna, saj so otrokovi največji zaupniki. Starši, spodbujajte svoje otroke na poti samozavesti in uspeha!

Program Postani športnik

Z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost, skupaj z Lidlom Slovenija razvijamo program Postani športnik. Program bo vključeval širok nabor aktivnosti, pobud, dogodkov in delavnic, ki bodo namenjene mladim invalidom in njihovim staršem, učiteljem in profesorjem športne vzgoje, lokalnim športnim klubom, panožnim zvezam, društvom invalidov in podobno.

S programom želimo tudi spremeniti pogled na šport iz vidika mladih invalidov, ozaveščati javnost in posledično razbijati predsodke o vključevanju mladih invalidov v športne programe in pomagati ter spodbujati različna društva ter organizacije pri prilagoditvi programov za mlade invalide. Pomemben del programa bo tudi povečanje nabora usposobljenih pedagogov, ki so vešči dela z otroki invalidi in vzpostaviti kakovostno bazo ponudnikov športnih aktivnosti za mlade invalide.

Zakaj program Postani športnik? Ker šport med ljudmi s posebnimi potrebami spreminja življenje, omogoča vrhunske rezultate in boljšo kakovost življenja. Naj naši vrhunski športniki povedo sami.

Jernej Slivnik

Jernej Slivnik: »Smučanje je prvi šport, s katerim sem se začel ukvarjati. Dobri treningi, tekme in trenutki, ki jih ob tem doživim, me motivirajo tudi takrat, ko sem slabe volje. Šport je zame zabava, saj spoznavam nove ljudi, širim obzorja in sam sebi dokazujem, da sem lahko vedno boljši. Ponosen sem nase.«

Lucija Planinc

Lucija Planinc: »Najbolj varno in sproščeno se počutim v vodi. Šport me že od nekdaj navdaja s pozitivno energijo, ker se ob njem počutim samozavestno in enakovredno drugim. Največja motivacija so rezultati, podpora staršev in prijateljev ter udeležba na paraolimpijskih igrah, ki so želja vsakega izmed nas.«

Patrik Jagodic

Patrik Jagodic: »Že od malega rad plavam, zato sem se odločil, da bom treniral. Moja motivacija je to, da bom nekoč dosegel velik uspeh. Včasih imam tudi slab dan, takrat pa me motivirajo moji starši,
sošolci, učitelji in trener.«

Hitri kontakt

Obrni se na našega strokovnjaka preko kontaktnega obrazca. Odgovor lahko pričakuješ v najkrajšem možnem času!

    Partner projekta

    Lidl Slovenija

    Print Friendly, PDF & Email