DOBRODOŠLI V AKCIJI PODARI DEL DOHODNINE PARAŠPORTU

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine tudi za financiranje športnih društev in zvez, ki imajo status društva ali zveze v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Donirate v naslednjih korakih:

  1. Izpolnite vsa polja
  2. Potrdite strinjanje o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilo za oddajo zahteve na pristojni finančni urad
  3. Kliknite »ODDAJ ZAHTEVO«
  4. Podpišite zahtevo

Zveza ŠIS-SPK se zavezuje, da bo pri uporabi osebnih podatkov v celoti upoštevala veljavno zakonodajo, ki zagotavlja varstvo osebnih podatkov.

Več o donacijah dohodnine
Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

Podari preko aplikacije eDavki
Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:

  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.

Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva ali zveze in %, ki se namenja društvu ali zvezi ter klikne »Oddaj vlogo«.

Print Friendly, PDF & Email