Šport otrokom in mladostnikom ponuja ogromno. Z aktivnim načinom življenja si lahko izboljšajo kakovost življenja, postanejo spretnejši, poskrbijo za svoje zdravje in se vključijo v družbo. Ravno vključevanje v družbo pa je še toliko bolj pomembno med mladimi invalidi, saj se tako krepi njihova samozavest. Tukaj pomembno vlogo odigrajo tudi šole, zato je nujno, da znajo ubrati pravilen pristop, ponuditi raznovrsten nabor njim prilagojenih športnih aktivnosti in prisluhniti potrebam invalidnih otrok in mladostnikov.

S programom Postani športnik si Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite v sodelovanju z Lidlom Slovenija prizadeva za vzpostavitev dolgoročnega sistema za vključevanje mladih invalidov v šport, v sklopu svojih aktivnosti pa prireja tudi brezplačne strokovne posvete.

Tokratni nagovarja pedagoge in šole ter jim ponuja strokovno in praktično znanje o tem, kako v svoje programe vključiti šport invalidov, kako mlade invalide navdušiti za šport ter tudi, kako ostalim učencem predstaviti parašport.

Vabljeni, da se 7. aprila ob 18.00 uri udeležite videokonferenčnega strokovnega posveta POSTANI ŠPORTNIK in prisluhnete strokovnim ter praktičnim nasvetom, kako mlade invalide vključiti v šolske športne programe.

Pridružite se nam na povezavi:

:: Postani športnik – povezava na on-line posvet

Na strokovnem posvetu KAKO MLADE INVALIDE USPEŠNO VKLJUČITI V ŠOLSKE ŠPORTNE AKTIVNOSTI? bodo spregovorili:

:: Doc. dr. Boro Štrumbelj, prof. šp. vzg., predavatelj na ljubljanski Fakulteti za šport in vodja
odprave slovenske paralimpijske reprezentance v Tokiu
:: Roman Podlipnik, športni pedagog na Gimnaziji Jesenice in trener slovenskega paraalpskega
smučarja Jerneja Slivnika
:: Lena Gabršček, mag., parašportnica in kapetanka slovenske ženske reprezentance odbojke
sede

Print Friendly, PDF & Email