Vizija

//Vizija
Vizija 2019-05-16T10:05:14+01:00

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS-PK) je bila ustanovljena z namenom ustvarjanja ugodnega okolja za razvoj športa invalidov v Sloveniji, za vključevanje oseb z invalidnostjo v športne aktivnosti ter za razvoj množičnega in vrhunskega športa invalidov. Zveza prav tako skrbi za ustrezno umeščenost športa invalidov v širše družbeno in športno okolje.

Naše poslanstvo je izboljšati status športnika in športa invalidov ter izboljšati dostopnost športnih programov, kakor tudi prilagojenih vadbenih objektov. Želimo postaviti integracijsko strukturo, v katero bi lahko vstopili invalidi, pa naj si bo po rekreativni ali tekmovalni plati, otroci ali starostniki, moški ali ženske, ne glede na stopnjo invalidnosti. Šport je most socializacije med invalidi in neinvalidi v družbi.

Želimo si, da si bomo tudi v prihodnjih letih lahko ponašali z raznobarvnimi medaljami naših vrhunskih športnikov iz največjih mednarodnih tekmovanj, in da Slovenija postane sinonim za vrhunske športnike invalide. Stremimo pa tudi k zdravi in športno aktivni družbi, ki bi bila predvsem otrokom invalidom – pozitiven zgled in motivacija.

PREPREKE SO V GLAVI – TELO NE POZNA MEJA!

Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-PK

Print Friendly, PDF & Email

test

fwdwwgiguwgh