V petek 30.5.2008 je bila na Ravnah na Koroškem zadnja prireditev na kateri so podelili priznanja OKS-ZŠZ za dosežke športnikov in športnikov invalidov v letu 2007.

Poleg osrednje prireditve v Ljubljani OKS podeli še vrsto priznanj, ki se opravijo ob različnih priložnostih v raznih krajih po Sloveniji. Na Ravnah so združili prireditev na kateri so podeljevali občinska priznanja in priznanja OKS. Med nagrajenci so bili tudi športniki invalidi:

 

Priznanje ZLATI ZNAK (za doseženo 2.-3. mesto na SP invalidov ali doseženo 1. mesto na EP invalidov) so prejeli strelci :

Damjan Pavlin za 1. mesto na Odprtem EP V Suhlu, Nemčija, v disciplini R4, SH2, zračna puška stoje, posamično in sodelovanje v ekipi  SH2 (Pavlin, Tiršek, Majcenovič), ki je osvojila v disciplini R4 prvo mesto in R5 drugo mesto na EP.

 

Gorazd Franček Tiršek in Srečko Majcenovič sta za sodelovanje v tej ekipi dobila enako priznanje.

 

 

Priznanje SREBRNI ZNAK (za doseženo 2.-3. mesto na evropskem prvenstvu invalidov) je dobil

 

Franc Pinter – Ančo za 3 mesto v R1, razred SH1, zračna puška, stoje, posamično  in 2. mesto v

FT R1, padajoče tarče, razred SH1.

 

BRONASTO PLAKETO je za treniranje vseh naštetih strelcev dobila  trenerka   Polonca SLADIĆ .

 

Priznanje SREBRNI ZNAK  je dobila tudi Ženska reprezentanca v odbojki sede  za osvojeno 3. mesto na EP v odbojki sede iz Nyíregyháza na Madžarskem. V imenu odsotne celotne ekipe (tekma na Hrvaškem) sta priznanje prevzela Emilie Gradišek in drugi trener Peter Ozmec.

 Priznanje ZLATA ZNAČKA(za 1.-3. mesto na igrah Specialne olimpiade) so prejeli nekateri specialni olimpijci, ki so odlične rezultate dosegli v Šanghaju na Kitajskem v atletiki – Andreja BEGO, Barbara ŠKET, Janez JUVAN, Marko BRATUŠEK; plavanju – Klementina RIHTAR, Anja PIRJEVEC, Boštjan ŠTRUCL, Dejan LIKAR; kolesarstvu – Liljana MIKLIČ; namiznem tenisu – Stanka PUŠNIK, Stjepan PETROVIĆ;  judu – Željko NAJDEK; balinanju – Marjana METEŽ, Stanislav ZIRENSTEIN; nogometu – Damijan NARALOČNIK, Janez STERMEC, Robert ŠTRUC, Zdravko BIZJAK, Sašo ZRNEC, Sebastijan NOVAK, Aleksander KRIŽMANIČ, Jure ČUK. Žal je nepričakovan močan dež s točo prekinil podeljevanja in celotno prireditev na stadionu, tako da bodo del priznanj organizatorji razdelili individualno.

Print Friendly, PDF & Email