ZLATO IN BRON ZA SLOVENIJO

Slepi in slabovidni kegljači so tudi na 10., jubilejnem evropskem prvenstvu nadaljevali tradicijo osvajanja medalj. Naslova evropskega prvaka se je v kategoriji B3 veselil Miro Rus. Z odlično igro, nepopustljivostjo in zbranostjo ravno v zadnjih metih je strl odpor ostalih finalistov in s prednostjo 7 kegljev slavil pred Srbom Milijo Bjekičem  ter 9 pred Hrvatom Zlatkom Vučenovičem. Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal drugi slovenski finalist Mitja Žalar, a je s svojo igro in pristopom dokazal tekmecem, da gre nanj resno računati tudi v prihodnje.

Svojo zbirko medalj z mednarodnih tekmovanj je pričakovano povečala tudi Marija Fras.


Miro Rus – evropski prvak


Marija Fras – nova medalja v zbirki

Po hudem boju v zadnjih metih je uspela zadržati tretje mesto iz kvalifikacij in ob koncu se je veselila brona. Zmagala je Ruža Markešič iz Hrvaške, srebro je odšlo v Nemčijo z Marliese Seiffert.

Ostali naši tekmovalci se niso uspeli uvrstiti v finale. Še najbližje je bil Rok Janežič v kategoriji B1, ki je le za šest kegljev zaostal za osmerico najboljših. Matej Žnuderl je v isti kategoriji zasedel 16. mesto, Tomaž Furlan v kategoriji B2 17., Marjan Žalar B3 14. in Barbara Mlakar B3 11.


Slovenska reprezentanca na EP v kegljanju

Andreja Razlag

Print Friendly, PDF & Email