Ljubljana, 17. avgusta (STA) – Uspeh Rajmonda Debevca, ki je v dramatičnem finalu trojnega položaja Sloveniji priboril tretjo medaljo na letošnjih igrah, sebi pa drugo olimpijsko odličje po zlatu v Sydneyju 2000, je navdušila tudi najboljšega slovenskega strelca invalida Franca Pinterja, ki ga čez tri tedne na istem strelišču čaka nastop na paraolimpijskih igrah.

 

Franc Pinter je eden najuspešnejših slovenskih paraolimpijcev. Letos bo v Pekingu na največjem tekmovanju za športnike invalide nastopil že petič, na prejšnjih štirih igrah (Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 in Atene 2004) pa je trikrat osvojil medaljo. Pred 12 leti je bil srebrn z zračno puško stoje v kategoriji SH1, štiri leta kasneje je v Avstraliji ta dosežek ponovil, srebrn pa je bil tudi v Atenah.

“Seveda smo spremljali Rajmondov nastop. Skupaj z reprezentanco strelcev invalidov se v Ljubljani pripravljamo za nastop v Pekingu in smo si ogledali prenos. Moram reči, da je bila tekma res strašna, že prav škodljiva za zdravje,” je Debevčev nastop in veliki preobrat ocenil Pinter. “Njegova medalja je super dosežek. Rajmond je tega sposoben, vsi smo od njega veliko pričakovali, tudi zlato. A je pravi karakter, ki zna v pravem trenutku obdržati mirno glavo. To je dokazal že velikokrat in tudi tokrat je bilo tako. Prepričan sem, da ga bomo lahko še velikokrat spremljali na velikih tekmovanjih,” je strelskega kolega pohvalil Pinter.

Napaka, kakršna je Američana Emmonsa izločila ne le s prvega mesta, ki ga je do takrat imel zanesljivo v rokah, temveč tudi iz boja za medalje, izkušenega slovenskega strelca pravzaprav ni presenetila. “To je pač strelstvo. Vztrajati moraš do konca, on pa je za sabo že imel takšno napako. Kaže, da je v odločilnem trenutku spet pomislil na to, kako je izgubil prvo mesto … Takšen je pač šport. Gre za napako, smolo, včasih moraš imeti tudi športno srečo, da lahko pokažeš, kaj znaš,”

meni 55-letni strelec iz Slovenske Bistrice.

Medtem ko je Debevec svoje nastope že končal, pa bo strelišče v Pekingu Pinter podrobno spoznaval vse od začetka septembra. Na paraolimpijskih igrah, v kitajski prestolnici se bodo začele 7. septembra, bo Pinter nastopil v štirih disciplinah, med njimi pa bo tudi tista, v katerih je danes tekmoval Debevec, trojni položaj. Prav zato bodo informacije, ki jih je Pinter že dobil od Debevca, izjemno koristne tudi za najboljšega slovenskega strelca med invalidi: “Od Rajmonda sem že dobil nekaj pomembnih informacij. Strelišče je zelo težko. Imel pa sem tudi srečo, da sem z njim opravil nekaj skupnih treningov. Tako bom lahko tudi jaz na paraolimpijskih igrah pokazal, kaj znam. Morda pa se bova še srečala, preden bomo mi odpotovali v Peking in ko se Rajmond vrne domov,”

je sklenil strelec, ki bo na paraolimpijskih igrah v Pekingu lovil medaljo že na svojih četrtih igrah zapored.

STA

 

Print Friendly, PDF & Email