Slovenska reprezentanca je včerajšnji dan izkoristila za ogled največjih turističnih znamenitosti Pekinga. Trg Nebeškega miru – Tiananmen in Prepovedano mesto sta kljub napornemu ritmu, hoditi je bilo potrebno skoraj 4 kilometre, navdušila paraolimpijce.

Trg Nebeškega miru velja za največji trg na svetu, saj lahko sprejme tudi milijon ljudi, so slovenski paraolimpijci vzbudili precej pozornosti. Naključni mimoidoči so jih ves čas fotografirali, precej je bilo tudi prošenj po poziranju.

Trg je ze spremenil podobo iz olimpijske v paraolimpijsko, ko govorimo o označbah, Kitajcem pa očitno oba veledogodka pomenita enako.

Prepovedano mesto, nekoč cesarska palača, je precej dobro urejeno tudi za dostop z vozički. Žgoče sonce pa je marsikoga odvrnilo od dodatnega raziskovanja. Mogoče bo se kdaj priložnost, kdo ve.

Po napornem izletu je bilo pravo pekinško kosilo se ena nova izkušnja. Kopica jedi, ki jim ne poznamo imena, v nekaterih nismo znali odkriti niti sestavin, a vseeno enkratno in okusno(verjamem, da veliki večini). Osrednja jed je bila seveda pekinška raca, ki jo tu jedo zavito v zanimivi mini palačinki.

Časa za nakupe se ni bilo, čeprav smo se nekateri za drobnarije že preizkusili v barantanju. Nekaterim gre to odlično od rok in jezika, čeprav imaš na koncu vedno občutek, da si bil vendarle preveč radodaren.

Ni hao

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email