Žreb na namiznoteniškem tunirju ni bil naklonjen slovenski reprezentanci. Najslabše sta jo odnesla Bojan Lukežič in Ivan Lisac v moštveni konkurenci, ter Andreja Dolinar in Jolanda Belavič med poasmeznicami.

Lisac in Lukežič se bosta v četrtfinalu tretje kategorije, prijavljenih je osem reprezentanc, pomerila s prvima nosilcema Francozoma Merrienom in Robinom, oba pa sta dobila težka tekmeca tudi v posamični konkurenci. Lukežič ob že prej omenjenem Merrienu še Korejca Jeyounga, Lisac pa Kitajca Zhaa in Korejca Kima. Andreja Dolinar bo v posamični konkurenci v kategoriji 4 prvo mesto, ki edino vodi v polfinale iskala v tekmah proti Srbkinji Perič, Jordanki Al-Azzam in Poljakinji Rozmej, Jolando Belavič pa v kategoriji 9 čakajo Kitajka Lei, Turkinja Kavas in Brazilka Maldonado.

Bolj zadovoljen z žrebom je bil glavni trener Gorazd Vecko v preostalih dveh slovenskih “disciplinah”. Prva nosilka kategorije 3 Mateja Pintar je v predtekmovalni skupini za tekmice dobila Avstrijko Mader, Francozinjo Bertrand in Italijanko Cudio, tudi v polfinale vodi le končno prvo mesto. Pintarjeva in Dolinarjeva pa bi v paru uvrstitev med osem najboljših v kategoriji 4/5 lahko ujeli prek Poljakinj. V nadaljevanju ju čakata ali Švedinji ali Jordanki.  

 

Print Friendly, PDF & Email