10. 9. (STA/AFP) – Na paraolimpijskih igrah v Pekingu so zabeležili drugi primer uživanja nedovoljenih poživil. Peti dan tekmovanja je izid vzorca urina pri nemškem košarkarju na vozičku Ahmetu Coskunu pokazal uživanje nedovoljenega sredstva finasterida. Slednje se koristi kot zdravilo pri odpadanju las, a se obenem nahaja na seznamu nedovoljenih sredstev.

Novico je potrdil tudi nemški paraolimpijski komite, a obenem navaja, da tekmovalcu verjame, da se mu ni niti sanjalo, da se zdravilo nahaja na seznamu nedovoljenih sredstev. 

“Coskuna je pač skrbelo, tako kot milijone ljudi po vsem svetu, pretirano in prezgodnje odpadanje las. Primer bomo zagotovo podrobno preverili, a sem prepričan, da kazen ne bo huda in da se bo tekmovalec lahko kmalu vrnil na igrišča,” je dejal vodja nemške paraolimpijske odprave Karl Quade, ki še navaja, da je bil dopinški test pri omenjenem tekmovalcu opravljen že 23. avgusta. 

Triintridesetletni Coskun za Nemčijo ni nastopil na zadnji tekmi v skupini proti Iranu in bo kmalu zapustil prizorišče. 

Pred nemškim tekmovalcem je bil pozitiven še pakistanski dvigalec uteži Naveed Ahmed Butt, ki je jemal prepovedane steroide.

Print Friendly, PDF & Email