Včeraj je bil za paraolimpijsko delegacijo znova pomemben dan. Tako župan Mestne občine Ljubljana kot tudi predsednik Republike Slovenije sta želela osebno čestitati uspehom naših športnikov in sta v ta namen priredila ločena sprejema.

Župan Jankovič je sprejem za športnike invalide priredil v Mestni hiši. Po uvodnih spodbudnih besedah se je županu za lep sprejem zahvalil predsednik ZŠIS-POK, dobitnik srebrne medalje Jože Flere pa mu je v imenu celotne delegacije izročil spominsko sliko. 

Foto: MOL

Župan je v imenu Mestne občine Ljubljana vsem dobitnikom medalj osebno čestital ter jim podelil darila.  

Foto: MOL

Foto: MOL

Foto: MOL

Po sprejemu pri županu se je paraolimpijska karavana preselila na Brdo pri Kranju, kjer jih je na Gradu Brdo pričakal predsednik države Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič – Türk. V svojem nagovoru jim je čestital za lep uspeh in uspešno predstavitev Slovenije v svetu. “Vi, ki ste tukaj, ste hrabri. Hrabri ste zato, ker ste dosegli velike rezultate, ki so zahtevali delo, talent in hrabrost, s katero ste premagali vse mogoče ovire na poti.” Po zahvalnih besedah predsednika zveze Emila Murija je dobitnica medalje Mateja Pintar predsedniku izročila spominsko darilo. 

Print Friendly, PDF & Email