Po uspešnem prvem dnevu so se dobri nastopi nadaljevali. Tekači so v zbirko prispevali še pet medalj. Najuspešnejši je bil Aljaž Podjed (CUDV Dobrna), ki je bil na 50 in 100 metrov v svoji skupini najhitrejši. Uroš Kotnik in Lilijana Miklič (oba CUDV Črna) sta nastopila na 3 kilometre. Medtem ko se je Uroš zavihtel na najvišje mesto je Lilijana v svoji skupini osvojila 7. mesto. Do zlate medalje je pritekla tudi Nives Grnjak (OŠ Gustav Šilih, Maribor) na 1 km. Včeraj so tekači (Uroš Kotnik, Dani Mencinger, Liljana Miklič in Nives Grnjak) nastopili še v zadnji disciplini, štafeti 4×1 km ter se po ogorčenem boju s šestega povzpeli na 2. mesto.

Alpski smučarji so drugi dan finalnih bojev tekmovali v veleslalomu, v katerem sta bila najuspešnejša Matej Žgavec (VDC Ajdovščina-Vipava) in Amadej Gselman (OŠ Gustav Šilih, Maribor), ki sta bila v svojih skupinah druga, Lea Kranjc (CIRIUS Vipava) in Metka Fartek (OŠ Antona Janše, Radovljica) pa sta bili tretji. Nastope sta uspešno sklenila slovenska predstavnika v krpljanju. Gregor Juh (CUDV Črna) je tako na 800 kot tudi na 1600 metrov osvojil zlato medaljo, Darja Buh (Sožitje Škofja Loka) pa je bila na 800 metrov druga.

Pred sklepno slovesnostjo, ki bo danes zvečer, bodo alpski smučarji nastopili še v slalomu, kjer si Slovenija obeta še dodatno obogatitev zbirke medalj. Doslej je 16 slovenskih tekmovalcev osvojilo 10 zlatih ter po 6 srebrnih in bronastih medalj.

Vir: Zveza Sožitje

Print Friendly, PDF & Email