V soboto, 14.3.2009, so se v Velenju zbrali najboljši šahisti med invalidi in se pomerili v hitropoteznem šahu v posamični konkurenci. Organizator tekmovanja je bila Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite, izvajlec tekmovanja pa Medobčinsko društvo invalidov Šaleške doline Velenje.

Tekmovanja se je udeležilo 36 moških šahistov, članov različnih invalidskih organizacij. Novost v tej tekmovalni sezoni je bila ta, da se je tekmovanje ločeno odvijalo tudi v ženski konkurenci, kjer je nastopilo 12 šahistk.

Zmagovalec v moški konkurenci za leto 2009 je postal Hevir Zlatko, član Zveze slepih in slabovidnih Slovenije, drugo mesto je osvojil Dekanj Adam, član Zveze delovnih invalidov Slovenije in DI Postojna, tretje mesto pa Tunjič Mirko, prav tako član ZDIS-a in MDI Ljubljana Moste Polje.

V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Košir Pavla, članica Zveze delovnih invalidov Slovenije in MDI Kamnik, drugo mesto Dimec Žerdin Cilka, članica ZDIS-a in MDI Gornja Radgona, tretje mesto pa je osvojila Borko Zora, prav tako članica ZDIS-a in MDI Gornja Radgona.

Tekmovalcem čestitamo za osvojene rezultate in jim želimo še veliko šahovskih uspehov v letu 2009.

Rezultati – MOŠKI

Rezultati – ŽENSKE 

{gallery}slike/090314_dp_sah{/gallery}

 

 

 

Foto: Igor Malič

Print Friendly, PDF & Email