Slovenski namiznotenisači so se pretekli konec tedna udeležili, sicer katastrofalnega, turnirja v Budimpešti na Madžarskem. Slovenijo so zastopali Mateja Pintar, Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič in trener Gorazd Vecko. 

Domov so se zopet vrnili z dobrim izkupičkom:

Mateja Pintar (3) – 1. mesto v skupini 3
Alene Kanove (SVK) in Li Qian (CHN) sicer ni bilo, vendar pa je bila prisotna vsa ostala konkurenca in Mateja je kljub petmesečnem predahu pometla z njimi. Izgubila ni niti seta, saj je vse tekme zmagala 3:0. 

Andreja Dolinar (4) in Mateja Pintar (3) – 2. mesto v skupini 5
V četrtfinalu sta premagali Korejki s 3:2, v polfinalu pa močni Švedinji s 3:1. V finalu pa sta bili močnejši Srbkinji, ki sta zmagali s 3:1.

Bojan Lukežič (3), Primož Kancler (3) in Selcuk Cetin (5) iz Nemčije so ekipno v četrtfinalu premagali mešano ekipo Francije in Španije. Lukežič je pokazal dobro pripravljenost v boju s Francozom (3:1). V polfinalu pa so žal naleteli na izredno močno postavo Francije (paraolimpijski prvak Durand) in žal izgubili 3:1. Za tretjo mesto so se spopadli z mešano ekipo Norveška – Srbija in izgubili s 3:1. Mešana ekipa Slovenija – Nemčija je tako pristala na končnem 4. mestu

Podrobni rezultati

Print Friendly, PDF & Email