V Sun Peaksu v Kanadi se je končal Severno Ameriški Paraolimpijski Pokal na katerem je kot edini slovenski reprezentant nastopil Gal Jakič. V uvodnem ponedeljkovem veleslalomu se je po zelo dobri drugi vožnji uvrstil na odlično četrto mesto in s tem potrdil svojo dobro pripravljenost v tej disciplini v letošnjem letu.  Zmagal je Kanadčan Luke Donovan. V Kanado je Gal Jakič pripotoval neposredno iz Hinterstoderja, kjer je bil v veleslalomu, ki štejejo za točke evropskega pokala, šesti. Na avstrijskem smučišču sta nastopila tudi oba ostala reprezentanta in zasedla, Robert Prušek enajsto, Žiga Breznik pa trinajsto mesto.

Po dobrih uvrstitvah v Evropskem pokalu ter osvojitvi slovenskega državnega prvenstva in zmagi na odprtem prvenstvu športnikov invalidov na zagrebškem Sljemenu v začetku meseca marca je slovenski paraolimpijec s potrditvijo forme v Kanadi, že dosegel potrebne točke za nastop na Paraolimijskih igrah v Vancouverju leta 2010.

 

Presenetil pa je na današnjem odlično pripravljenem slalomu, ki prav tako pri Mednarodnem Paraolimpijskem Komiteju (IPC) šteje za točke evropskega in svetovnega pokala, s ponovno uvrstitvijo med pet najboljših na severnoameriškem kontinentu. Zasedel je izredno dobro četrto mesto in se tudi v tej disciplini približal normi za nastop na največjem zimskem tekmovanju športnikov invalidov drugo leto, prav tu v Kanadi. V tej disciplini so prav tako slavili Kanadčani, saj je zmagal njihov najboljši slalomist Joshua Dueck. Presenečenje pa je sledilo tudi na razglasitvi najboljših po končanju Severnoameriškega Pokala, saj so v skladu s pravili IPC-ja, Gala razglasili za tretjega v skupnem seštevku starejših mladincev.

 

Letošnjo tekmovalno sezono bo Gal Jakič zaključil še z nastopom v ZDA na odprtem Ameriškem pokalu smučarjev invalidov, v Winter Parku v Koloradu. Tja odhaja iz Kanade prihodnji teden, ko se bo s severnoameriško konkurenco pomeril v slaloma, veleslaloma in tudi v supervelesalomu.

 

{gallery}slike/090325_nor_am_pokal{/gallery}

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email