Že od ponedeljka, 27. aprila v Slovenijo prihajajo udeleženci 6. odprtega prvenstva Slovenije – Thermana Laško 2009 v namiznem tenisu za invalide. Prvi so prispeli predstavniki Koreje in to direktno s turnirja na Slovaškem, kjer je uspešno nastopilo tudi slovensko zastopstvo.

Organizator, Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite, glavnino pričakuje v današnjih večernih in jutrišnjih dopoldanskih urah.

 

Predsednik ZŠIS-POK, ki je obenem tudi predsednik organizacijskega komiteja prvenstva, Emil Muri je kljub splošni recesiji zadovoljen s številom prijavljenih. Iz 21 evropskih in sedmih neevropskih držav bo sodelovalo 161 tekmovalk in tekmovalcev na invalidskih vozičkih in 105 takšnih, ki tekmujejo stoje. Med njimi je kar 32 nosilcev olimpijskih medalj iz Pekinga 2008, ki so skupaj osvojili 35 medalj.

Prvo ime med moškimi je Francoz Christophe Durand, ki je v Pekingu osvojil zlato medaljo posamezno v kategoriji 4-5 ter bronasto ekipno v isti kategoriji. Pri ženskah je najuspešnejša udeleženka turnirja v Laškem Italijanka Pamela Pezzutto, ki je v Pekingu osvojila srebrno  medaljo posamezno v kategoriji 1-2 ter prav tako srebrno ekipno v kategoriji 1-3.

Sicer pa bo ob dveh prej  omenjenih v Laškem nastopilo še 6 nosilcev zlatih, 8 srebrnih in 16 bronastih paraolimpijskih medalj iz Pekinga 2008, med njimi tudi bronasta Mateja Pintar v kategoriji 3.

S 23 udeleženci je najštevilčnejša ekipa Francije, sledi Italija 21, Turčija 14, Belgija, Velika Britanija in Slovaška s po 13 itd. Devetčlansko slovensko ekipo ob že omenjeni Mateji Pintar kategorija 3, sestavljajo še Andreja Dolinar (4), Jolanda Belavič (9), Ljubiša Gajič (2), Ivan Lisac, Bojan Lukežič in Primož Kancler (vsi 3), Andrej Žnidar (4) ter Robert Dervarič (6).

Po jutrišnjem večernem tehničnem sestanku vodij ekip ter žrebanju parov za disciplino Open, bomo izvedeli, koga bodo naši predstavniki dobili za tekmece v sredinem tekmovanju, ki se bo pričelo s svečano otvoritvijo ob 8.15 uri v športni dvorani Tri Lilije v Laškem.

Prvi zmagovalci oziroma nosilci medalj  bodo znani še istega dne v poznih popoldanskih urah, ko pa se bo tekmovanje že nadaljevalo z disciplino posamezno.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email