Pred dvobojem četrtfinala med Matejo Pintar in Aleno Kanovo s Slovaške je italijanski sodnik opravil strog pregled loparjev. Tekmovalki sta se izmenjavali v točkah vse do rezultata 9:9, ko je Mateja končno povedla in niz zaključila z neubranljivim servisom na 11:9. Drugega je dobila s prepričljivo razliko 11:4. Ko je že vse kazalo na morebitno gladko zmago, se je Slovakinja zbrala in naslednji niz dobila 14:12.

V četrtem nizu sta se tekmovalki menjavali v vodstvu do rezultata 5:5, po nekaj dobro odigranih servisih je bila uspešnejša Mateja in srečanje zaključila v svojo korist s skupnim izidom 3:1.

 

Sledil je polfinalni nastop z Borislavo Perić-Ranković kategorija 4 iz Srbije, ki ga je Mateja izgubila s tesnim izidom 3:2.Takoj po tem dvoboju se je pomerila z Jordanko Al Azzam, prav tako kategorija 4. Mateja je bila boljša s 3:0 in zasluženo osvojila bronasto medaljo. To je že njena deveta medalja s štirih turnirjev v Laškem in peta bronasta.S predtekmovanji so danes pričeli že moški posamezno. Od Slovencev bodo nastopili Ljubiša Gajič, Andrej Žnidar, Primož Kancler in Bojan Lukežič.Jutri, v četrtek 7. maja 2009 pa se bo posamezno tekmovanje nadaljevalo. Že ob 9. uri ga bosta pričeli Mateja Pintar kategorija 3 in Jolanda Belavič kategorija 9-10. Davorin Dervarič kategorija 6 bo šel za mizo ob 9.40, Andreja Dolinar, kategorija 4 ob 10.20, ob 11. uri čaka nastop Ljubiša Gajiča, kategorija 2. Ob 12.20 bosta nastopila še Primož Kancler in Bojan Lukežič, ob 13. uri pa Andrej Žnidar.Sicer pa si lahko podrobnejši razpored posameznih nastopov jutrišnjega dne ogledate na strani Open Laško.

 

Print Friendly, PDF & Email