Danes se v poljskem mestu Tomaszow Mazowiecki začenja že 11. Evropsko prvenstvo slepih in slabovidnih v kegljanju. Pod vodstvom glavne trenerke Andreje Razlag bo nastopila 9-članska delegacija, ki bo dosedanjim petim zlatim, eni srebrni in osmim bronastim medaljam poskušala dodati še kakšno.

Slovenija bo po letu 2005 ponovno nastopila z moško ekipo, ki jo sestavljata po dva tekmovalca kategorije B1, B2 in B3. Reprezentanti prihajajo iz šestih Medobčinskih društev slepih in slabovidnih v Sloveniji in sicer iz Celja, Ljubljane, Kopra, Kranja, Nove Gorice in Ptuja.

 

Najuspešnejša med vsemi je trikratna evropska prvakinja in nosilka še dveh bronastih medalj z EP Marija Fras, kategorija B3 iz Celja. Tu je še aktualni evropski prvak Miro Rus, kategorija B3 iz Ljubljane, nosilec srebrne in bronaste medalje Marjan Žalar iz Ptuja, nosilec dveh bronastih medalj Matej Žnuderl iz Celja. Brez medalj na EP so še Barbara Mlakar iz Celja, Rok Janežič iz Nove Gorice, Tomaž Furlan iz Kopra, Mitja Žalar iz Ptuja ter edini debitant Jože Lampe iz Kranja.

 

kegljaci na evropskem prvenstvu

 

         zgornja vrsta z desne: Marjan Žalar, Mitja Žalar, Miro Rus, Andreja Razlag (trenerka), Matej Žnuderl, Rok Janežič

 

         spodnja vrsta z desne: Silva Razlag (pomočnica trenerke), Marija Fras, Jože Lampe, Barbara Mlakar, Tomaž Furlan

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email