Po prvem dnevu nastopov na 11. EP za slepe in slabovidne v kegljanju na Poljskem, so s predtekmovanjem končale ženske. Zelo dobro sta nastop opravili Barbara Mlakar in Marija Fras, obe kategorija B3. Pred zadnjo skupino nastopajočih so si finale zagotovile tekmovalka iz Nemčije, ki je podrla 715 kegljev, predstavnica Hrvaške z 709 ter domačina Poljske točno 700. Za Poljakinjo je bil to osebni rekord, kar je tudi proslavila na primeren način.

 

Nasa Barbara Mlakar je s 673 podrtimi keglji dosegla letošnji drugi najboljši rezultat, za kar si zasluži vso pohvalo. Kot zadnja je od naših nastopila trikratna evropska prvakinja in aktualna svetovna prvakinja Marija Fras. Na dokaj zahtevnem kegljišču se nikakor ni dobro znašla in po prvih 60 lučajih ni kazalo na najboljše. Po sitemu toplo-hladno je nadaljevala tudi tretjo serijo. Pravo igro je našla šele zadnjih 30 lučajev in pristala s 698 podrtimi na 4. mestu, ki še vodi v petkov finale. Razlika med prvim in četrtim mestom je vsega 17 kegljev in pričakovati je ogorčen boj za medalje.

Prvo zlato medaljo so že osvojili naši sosedje Hrvati v konkurenci ženskih ekip. Uspeh so dopolnile vse tri njihove tekmovalke z uvrstitvijo v finale posameznih kategorij.

Danes, v sredo bo za Slovence naporen dan. S tekmovanjem pričenjajo moške ekipe in kot prvi bo že ob 9. uri nastopil Rok Janežič, ob 12.30 Matej Žnuderl, ob 14.50 Joze Lampe in ob 16. uri Tomaž Furlan. Ostali trije bodo nastopili v četrtek.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email