Odlicen nastop Marije Fras v finalu zenske kategorije B3 na 11. EP slepih in slabovidnih v kegljanju na Poljskem je  prinesel veliko veselja v slovenski tabor.

Najbolj vesela je bila nova evroska viceprvakinja Marija Fras, ki je tako dopolnila zbirko medalj z EP, kjer je do sedaj osvojila ze tri zlate in dve bronasti medalji.

 

“Seveda je cilj vsakega sportnika zmaga, vendar sem te srebrne medalje vesela enako, kot bi osvojila zlato. Ni bilo lahko, saj sem ze po polfinalu zaostajala za Nemko za 17 kegljev. Tudi finalni zacetek ni bil najbolj obetaven in Nemka je svojo prednost se povecala. Koncno je prislo tudi mojih pet minut, ko sem v tretji seriji podrla 193 kegljev, Nemka pa je ostala na 164 in zacutila sem, da jo lahko premagam. Seveda pa je na drugi strani Ruza Markesic iz Hrvaske pridno nabirala prednost in zlata medalja je sla zasluzeno v njene roke. Hvala glasni skupinici slovenske odprave za bucno navijanje in trenerki Andreji Razlag, da me je znala umiriti, ko je bilo to najbolj potrebno”, je tako po nastopu dejala presrecna dobitnica srebrne medalje.

 

V nadaljevanju je Rok Janezic s petim mestom dopolnil slovenski uspeh. Bil je se nekoliko boljsi kot v kavlifikacijah, saj je podrl 542 kegljev in s skupnimi 1075 pristal na odlicnem petem mestu.

 

V sobotnem finalu moskih B3 precej pricakujemo tudi od Marjana Zalarja, ki starta z duge pozicije.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email