V sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Ljubljana , KPŠRD „Karel Jeraj“ in Zavodom Bob bomo v soboto 12. septembra od 11. do 13.00. ure nataknili „slepa očala“, s katerimi se bodo obiskovalci lahko preizkusili v športnih in drugih aktivnostih slepih.

S pomočjo mentorjev bomo med drugim v poustvarjenih okoliščinah slepote z igralci, ki so se z evropskega prvenstva vrnili s srebrom, spoznavali igro z zvenečo žogo – golbal. Na tandem kolesih nam bodo slepi z zadnjega sedeža s svojimi preostalimi čutili kazali nove poglede, vsakdo pa bo lahko preizkusil hojo z belo palico, orientacijo v prostoru, šah za slepe, domino, braillovo pisavo…

Mestna občina Ljubljana je „pogled v slepoto“ postavila na Šuštarski most v središču mesta, pričakujemo pa tudi, da bo prvo žogo poslal v igro župan g. Zoran Jankovič.

 

Zavod Bob, od 10. do 13. septembra organizira mednarodni sestanek predstavnikov mladinskih organizacij iz devetih evropskih držav z naslovom Mission ACTivate Network .

Namen sestanka je oblikovati skupni projekt participacije mladih z manj priložnostmi in medkulturnega dialoga. Partnerji želimo v projektu s povezovanjem nadgraditi naše dosedanje delo in s skupnim razvojnim potencialom doseči boljše prepoznavanje potreb in aktivnejše vključevanje mladih v družbeno dogajanje. Projekt sofinancira EU iz sredstev programa Mladi v akciji in British Council.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email