ZŠIS-POK je 14.11.2009 v Trbovljah organiziral DP invalidov v ekipnem hitropoteznem šahu. Izvajalec prvenstva je bilo DI Trbovlje, katerega člani so poskrbeli, da je v Delavskem domu teklo vse po načrtih. V letošnjem letu je bilo tekmovanje razpisano v moški (10 ekip), prvič pa tudi v ženski  konkurenci (3 ekipe). Upamo, da se bo tekmovanje “prijelo” tudi med žensko populacijo invalidov in se bodo v bodoče državnega prvenstva udeležile v večjem številu.

V moški konkurenci so slavili člani domačinov DI Trbovlje v sestavi Jazbec Hinko, Bajda Rado, Kotnik Franc in Skobe Miran. Drugo mesto je zasedla ekipa MDI Idrija-Cerkno v sestavi Ušeničnik Matej, More Boštjan, Kovač Silvo in Vukanič Avgust. Tretje mesto so si priborili člani ekipe MDI Žalec v sestavi Studnička Tomo, Urisek Mitja, Peternel Jožef in Ranzinger Jože.

V ženski konkurenci so slavile članice MDI “Drava” Radlje ob Dravi v sestavi Mtaijevič Anica, Vajs Nada, Lipuš Ida, Lampl Marija in Špringer Rezika. Drugo mesto so si priborile članice MDI Murska Sobota v sestavi Barber Marija, Marič Angela, Kurbos Zorjana in Bencak Gizela. Tretjeuvrščena je bila ekipa Društva paralitikov Slovenije PARAS v sestavi Jakin Bogomira, Lončar Nada, Kralj Marija in Žancer Marija.

Rezultati moški

Končni vrstni red moški

Rezultati ženske

Print Friendly, PDF & Email