Mateja Pintar, ki se je udeležila mednarodnega prvenstva v namiznem tenisu za invalide v Braziliji, je tekmovanje končala s srebrno in zlato medaljo.

V posamični konkurenci v kategoriji 3 je premagala konkurenco in se v finalu znašla s svojo paraolimpijsko nasprotnico Kitajko Qian Li. Tudi tokrat je Kitajka žal ostala nepremagana. Slavila je s 3:0 (7, 9, 9). Mateja je tako osvojila odlično drugo mesto.

Zaključek turnirja so bila ekipna tekmovanja. Mateja je skupaj s Slovakinjo Aleno Kanovo gladko pometla z vso konkurenco. Mateja in Alena si že nekaj let izmenjujeta prvo in drugo mesto na svetovni rang lestvici in več kot očitno znata biti skupaj nepremagljivi. V prvem krogu sta bili prosti, nato pa sta v drugem suvereno s 3:0 premagali ekipo Nizozemska (Pardekaam) – Italija (Cudia). V četrtfinalu sta zopet odlično odigrali in zopet s 3:0 premagali ekipo Francije (Bertrand – Sirgant).V finalu je slovensko – slovaška naveza pokazala zobe Kitajkam in tudi njih suvereno s 3:0 premagala in tako slavila zaslužen zmago.

 

 

Print Friendly, PDF & Email