Rekordna udeležba na 5. mednarodnem turnirju v futsalu, ki je bil v Slovenski Bistrici v soboto 23. januarja 2010 je gostila gluhe in naglušne športnike iz kar 8 držav. V Društvu gluhih in naglušnih Podravja Maribor smo odlično organizirali in izvedli ta mednarodni turnir ob pomoči gluhih zaposlenih v programu javnih del družabništva ter ob pomoči številnih gluhih prostovoljcev-članov društva.

Na turnirju so sodelovali gluhi in naglušni športniki iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Romunije, Madžarske, Avstrije in Slovaške.

Končni zmagovalec je bila ekipa gluhih iz Bratislave v Slovaški, na drugo mesto so se z več kot dobro igro zavihteli člani ekipe Društva gluhih in naglušnih iz Celja. Tretje mesto so osvojili zmagovalci lanskoletnega turnirja gluhi člani ekipe Szekszard iz Madžarske. Člani društva smo z izvedbo turnirja zelo zadovoljni, kljub skromni uvrstitvi naše ekipe, saj smo zasedli štirinajsto mesto med petnajstimi sodelujočimi ekipami na turnirju. Številni domači in tuji gostje so pohvalili več kot odlično organizacijo mednarodnega turnirja gluhih v futsalu pod vodstvom predsednika športne sekcije g. Andreja Vivoda in njegovim namestnikom g. Alešem Škofom in po zaključnem srečanju v prostorih Pekarne v Mariboru obljubili, da bodo prišli tudi naslednje leto.

Odlične organizacije in brezhibne izvedbe pa ne bi bilo brez nesebične pomoči Odvetniške zbornice Slovenije, podjetja Nigrad in podjetje Dominko s.p., ki so s svojimi donacijami pomagali, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Posebna zahvala pa gre Športnemu zavodu Slovenska Bistrica in Srednji šoli Slovenska Bistrica in obema upraviteljema dvorane, ki so nam tudi letos omogočili brezplačen najem dveh dvoran in s tem omogočili številnim invalidom sluha – športnikom nepozabno športno doživetje.

Najboljši igralci turnirja:

najboljši igralec Fabisik Lukaš (Bratislava-Slovaška)
najboljši strelec Pfeifer Zsolt (Szeksard-Madžarska)
najboljši vratar Durkovič Jan (Bratislava-Slovaška)

 Bogdan Fras-informator
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor

 

 

Rezultati

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email