Slovenska ekipa v bocci (dvoranskem balinanju) se je udeležila ekipnega mednarodnega prvenstva na NIzozemskem, ki je potekalo 26. in 28. febraurja 2010. Ekipo je ob prihodu sprejel veleposlanik Leon Marc, ki je tudi delno financiral udeležbo slovenske ekipe.

“Boccarji” so nato nadaljevali proti mestu Kerkdriel, kjer je potekalo tekmovanje. Žreb jim ni ravno olajšal tekmovanja, saj so se morali v skupini soočiti z ekipoVelike Britanije (olimpijski in evropski prvaki) terekipo Portugalske (olimpijski podprvaki in svetovni prvaki).

“Uspela nam je skoraj senzacija. Za las smo zgrešili zmago proti Portugalski ekipi, aktualnim svetovnim prvakom, in na koncu izgubili s 4:3. S tem rezultatom, čeprav ni bi dovolj za zmago, smo bili deležni veliko mednarodnih pohval  in čestitk” je ponosen trener Izi. Dan so končali na 4. mestu v skupini.

Naslednji dan so se s spopadli z Avstrijci. Po slabem začetku, ko so zaostajali s 0:3, jim je uspel dramatičen preobrat in so na koncu slavili s 5:3. Na koncu so zasedli 7. mesto. “Vračamo se z dragocenimi izkušnjami in smo optimisti za nastop na svetovnem prvenstvu v Lizboni” je zaključil trener.

 

{gallery}slike/100228_rivercup_boccia{/gallery}

 

Print Friendly, PDF & Email