Na Slovaškem med 21. in 24. aprilom poteka odprto mednarodno prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. Slovenske barve zastopajo Mateja Pintar, Jolanda Belavič, Bojan Lukežič, Primož Kancler, Ivan Lisac ter trener Gregor Škafar in pomočnik trenerja Damijan Lazar.

Danes se je zaključilo tekmovanje v kategoriji open.
Mateja Pintar je osvojila odlično drugo mesto, potem ko je v finalu po napetem dvoboju morala priznati premoc domacinki Kanovi z 3:2. Po zaostanku 2:0 v nizih, se je Mateja pobrala in izenačila na 2:2, potem pa ji je v odločilnem nizu zmanjkalo nekoliko sreče in moči za preobrat. Pred tem je v drugem krogu premagala Pardekam (NED) 2:0, v četrtfinalu Pezzuto (ITA) 3:0 in v polfinalu Ahlquist (SWE) 3:1.
Tudi ostali naši niso razočarali. Jolanda Belavič je v 1. kolu premagala igralko s Poljske Kamieniecka z 2:0 in potem izgubila v naslednjem krogu proti Martyasevi (RUS) 0:2. Kancler je izgubil s Urhaugom (NOR) 2:0, Lisac je v uvodnem kolu premagal Čeha Suchaneka 2:0, potem pa po veliki drami in z nekoliko smole izgubil proti Švedu Ohgrenu 2:1. Lukežic je v prvem krogu odpravil brez tezav Poddubnyja iz Rusije 2:0, nato z 2:1 odpravil višje postavljenega igralca iz Nemčije Cetina, v 3. kolu pa po veliki borbi izgubil z Guilhemom(FRA).

Print Friendly, PDF & Email