7. odprto prvenstvo Slovenije – Thermana Open 2010 v namiznem tenisu za invalide se nezadržno bliža. Prvi tekmovalci prihajajo na prizorišče že v ponedeljek, 3. maja. Organizator, Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, je pripravljen, prav tako tudi zaposleni v Zdravilišču Laško.

Letošnji turnir kategorije 40 bo izjemne kakovosti, nastopilo bo kar 5 aktualnih posameznih zmagovalcev s PAOI leta 2008 v Pekingu, 9 aktualnih svetovnih prvakov iz leta 2006. Med nosilci odličij je tudi Slovenka Mateja Pintar, ki je tako na PAOI kot na SP osvojila bronasto medaljo v kategoriji 3.

Sicer pa so slovenski namiznoteniški igralci na dosedanjih petih turnirjih v Laškem od leta 2004 osvojili 17 medalj, od tega 6 zlatih, 1 srebrno in 10 bronastih. Tudi tukaj je najuspešnejša Mateja, saj je tako v disciplini Open, posamezno in ekipno osvojila 9 medalj, 4 najžlahtnejšega sijaja. Andreja Dolinar je osvojila 4 zlate medalje, ki jim je dodala eno bronasto. Med nosilce medalj v Laškem so se vpisali še Jolanda Belavič (4 bronaste), Mojca Tomažin (1 srebrna, 1 bronasta) ter Sašo Šuligoj (1 bronasta).
In ker še noben turnir v Laškem ni minil brez slovenskih medalj, je nadaljevanje te tradicije pričakovati tudi letos.

Print Friendly, PDF & Email