Laško, 08. maja (STA) – S tekmovanji v ekipni konkurenci se je danes v Laškem končalo sedmo odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za invalide. Slovenija je tudi v tej konkurenci prišla do medalje, tretje mesto sta si priborili Andreja Dolinar in Mateja Pintar, ki sta z zlatom in srebrom poskrbeli že za najboljši slovenski uvrstitvi v posamični
konkurenci.

V ekipni konkurenci sta se v zaključne dvoboje za medalje po petkovih predtekmovanjih prebili dve slovenski navezi. V četrtfinalu sta Bojan Lukežič in Ivan Lisac proti Špancema Tomasu Pinasu in Miguelu Rodrigesu izgubila z 0:3.

Andreja Dolinar in Mateja Pintar sta uspešno pričeli polfinalni dvoboj z mešano ekipo Hongkonga (Pui Yi Wong) in Avstralije (Chaterine Morrow) v kategoriji 4-5. Ko je že kazalo na uspeh, sta tekmici izenačili na 2:2 in odločal je zadnji, peti niz, ki sta ga slovenski tekmovalki izgubili na razliko. V boju za tretje mesto proti Slovakinji Aleni Kanovi in Italijanki Valerii Zorzeto je bil razplet enak, vendar v korist Slovenk.

Slovenija je tako na turnirju Thermana open 2010 osvojila komplet medalj:
ob današnji bronasti je Dolinarjeva v posamičnih dvobojih v svoji kategoriji 4 prišla do zlata, Pintarjeva pa je bila v kategoriji 3 srebrna. V kategoriji open, kjer se v enotni konkurenci pomerijo vsi športniki na invalidskih vozičkih ne glede na kategorijo ter tekmovalci, ki tekmujejo stoje, prav tako ne glede na kategorijo, je bila najboljša Slovenka Pintarjeva, prebila se je do četrtfinala.

Poleg obeh nosilk medalj so za Slovenijo v Laškem nastopili še Barbara Meglič, Jolanda Belavič, Bojan Lukežič, Ivan Lisac, Primož Kancler, Andrej Žnidar in Davorin Dervarič.

Domači igralci in igralke so tako tudi tekmovalno uspešno končali nastope na tekmovanju, ki je ob najpomembnejših prireditvah (paraolimpijske igre, svetovna in evropska prvenstva) eno največjih tovrstnih za namiznoteniške igralce in igralke invalide. Letos je na sedmi izvedbi odprtega prvenstva Slovenije sodelovalo 288 športnikov iz 37 držav, kar je rekordna udeležba.

Print Friendly, PDF & Email