Drugi dan Evropskega prvenstva za slepe in slabovidne kegljače je prinesel presenečenje v slovenski tabor. Po odličnem rezultatu in uvrstitvi v finale Marije Fras, je popolnoma enak podvig uspel debitantu v slovenskih vrstah, Sašu Kajtni v kategoriji B2. Podrl je 716 kegljev in se z najboljšim rezultatom kvalifikacij uvrstil v sobotni finale. Pred zasledovalci nima veliko prednosti, tako da v soboto pričakujemo ogorčen boj za odličja.
Ostala naša predstavnika sta končala s tekmovanjem. Jože Lampe je z rezultatom 681 kegljev popolnoma zadovoljil pričakovanja trenerke in z malo sreče bi se lahko uvrstil v finale. Nekoliko slabše od pričakovanj je nastopil najizkušenejši od omenjene trojice, Tomaž Furlan, ki je podrl 665 kegljev.
Jutri bo naporen dan. Brata Žalar čaka kvalifikacijski nastop in glede na predhodnike, bosta morala odigrati blizu svojih najboljših letošnjih rezultatov.
Ob 13.50 se bo začel ženski finale v kategoriji B3, kjer pričakujemo povsem izenačen boj štirih tekmovalk, ki imajo popolnoma enake možnosti za osvojitev naslova najboljše na stari celini.

Print Friendly, PDF & Email