Strelska reprezentanca se udeležuje prvih letošnjih tekmovanj in hkrati zadnje možnosti testiranja pripravljenosti pred julijskim svetovnim prvenstvom v Zagrebu. Minuli teden je reprezentanca v sestavi Pinter Franc – Ančo, Majcenovič Srečko, Tiršek Gorazd, Rupar Dušan s trenerko Polono Sladič in njenim pomočnikom Kosmač Alešem nastopila na Svetovnem pokalu v mestu Bad Orb v Nemčiji. Tekmovanja se žal ni mogel udeležiti Damjan Pavlin, ki si je teden dni pred odhodom zlomil nogo.
Tekmovanje v Bad Orbu je tradicionalno in naši strelci se ga udeležujejo že šestnajst let. Zaradi statusa tekmovanja so nastopili praktično vsi najboljši svetovni strelci iz 25 –ih držav,  z izjemo predstavnikov Azije.
Tekmovanje je še enkrat pokazalo velik razvoj strelskega športa, tako v številu tekmovalcev,  kot v rezultatih. Zaradi bližajočih paraolimpijskih iger v Londonu so posamezne države zelo povečale število nastopajočih strelcev, kar na koncu odloča tudi o številu dodeljenih kvot za igre.

Za slovenske strelce je bilo to prvo mednarodno tekmovanje po več kot enem letu in po skoraj devetih mesecih samih treningov, zato je bila nervoza seveda prisotna in je vplivala tudi na rezultate. Poleg tega je bilo tudi nekaj zdravstvenih težav, saj je naš najboljši strelec Franc Pinter nastopal z vročino.  Rezultate si je moč ogledati na www.hbrs.de (rezultati). Strelci se ta teden udeležujejo še tekmovanja v Franciji.  

{gallery}slike/100525_strelci_bad_orb{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email