Sheffield, 26. junija (STA) – Slovenska reprezentanca v golbalu, igri z zvenečo žogo za slepe in slabovidne, je na svetovnem prvenstvu, ki je ta teden potekalo v Sheffieldu, osvojila deseto mesto. Slovenija je v odločilni tekmi za 9. mesto izgubila s Kanado s 4:5. Novi svetovni prvaki so golbalisti Litve.

Slovenija je v svoji predtekmovalni skupini osvojila peto mesto, potem ko je premagali Avstralijo z 9:2, Švedsko s 5:2 in Dansko z 10:6, izgubila pa s Španijo z 2:3, Madžarsko s 4:8 in Litvo z 1:5, nedoločeno pa so igrali z Brazilijo (4:4). Slovenija je za las izgubila mesto med četrtfinalisti, potem ko je Brazilija v zadnjih dveh tekmah dosegla dve zmagi.

V tekmi za končno deveto mesto so Slovenci, sicer srebrni z lanskega evropskega prvenstva v Nemčiji, nato izgubili s Kanado s 4:5.

Na vrhu je Litva v finalu prepričljivo s 13:5 premagala Kitajsko, bron pa je pripadla ekipi Irana, ki je s 5:3 premagala ZDA.

V ženski konkurenci, kjer Slovenija ni imela predstavnic, pa je zlato osvojila Kitajska po zmagi nad ZDA s 3:1, bron pa Švedska, ki je s 4:3 premagala Kanado.

Print Friendly, PDF & Email