TUDI PREDSEDNIK ZUMA NA IGRIŠČU
Ljubljana, 5. julij – Tik pred sobotno četrtfinalno tekmo med Nemčijo in Argentino je bila na istem igrišču odigrana tekma specialnih olimpijcev, nogometnih legend in znanih osebnosti, t.i. Unity Cup, ki ga je v Cape Town pripeljala Coca Cola.

Poleg zvenečih imen kot so Clarence Seedorf (trikratni zmagovalec Lige prvakov), Angelo Moratti (podpredsednik Interja), Tim Shriver (predsednik svetovne specialne olimpiade), Lucas Radebe (nekdanji igralec Bafane Bafane), Muhtar Kent (direktor Coca Cole) in drugih se je za žogo na igrišču 20 minut podil tudi južnoafriški predsednik Jacob Zuma. Ob bok mu je v moštvu stal slovenski predstavnik, 27-letni Ljubljančan Miran Brejc, ki se z nogometom ukvarja že 15 let, tokrat pa je dobil priložnost kot eden izmed 16 predstavnikov držav, ki so imele svoje reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu. Ekipi sta se razšli z enotnim rezultatom 2:2, zadetek pa je dosegel tudi Miran Brejc, ki je bil nad celotnim dogajanjem v Južni Afriki navdušen: »Spoznal sem veliko novih prijateljev, videl, kje igrajo velika moštva in spremljal tekmo med Nemci in Argentinci. Še dobro, da sem navijal za Nemce,« se nasmehne. Pred tekmo mu je roko za srečo stisnil tudi predsednik FIFE Sepp Blatter.

Tekma, ki je prva tekma, kdajkoli odigrana pred tekmo svetovnega prvenstva na istem prizorišču, naj bi svojo reprizo doživela čez štiri leta v Braziliji, še prej pa bodo tekme, na katerih bodo lahko športniki s posebnimi potrebami pokazali svoje sposobnosti, potekale na kontinentalnih prvenstvih. Ena takih priložnosti bo tudi leta 2012, ko bo evropsko prvenstvo v Varšavi, ki septembra letos gosti Evropske igre specialne olimpiade, na katerih bo tekmovalo 13 slovenskih predstavnikov.  

{gallery}slike/100701_miran v cape townu{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email