Prvi nastop v kategoriji SH2 je slovenski ekipi prinesel prvo medaljo na Svetovnem prvenstvu v Zagrebu. Ekipa v sestavi Tiršek Gorazd Franček, Pavlin Damjan in Majcenovič Srečko je z zračno puško stoje (R4), v izredno izenačenem tekmovanju s 1788 krogi osvojila tretje mesto. Do zadnjega strela zadnjega tekmovalca se ni vedelo, katera ekipa bo osvojila naslov svetovnih prvakov, saj sta tako zmagovalna Kitajska kot drugouvrščena Avstralija našo ekipo prehiteli le za en krog. Svetovnega prvaka je določilo večje število zadetih notranjih desetk.

Naši tekmovalci so s prvo ekipno medaljo s svetovnih prvenstev dosegli velik uspeh. Premagali so namreč takšne strelske velesile kot so Koreja, Velika Britanija in Francija. Tekmovanje sta v prvi skupini dobro začela Tiršek s 598 krogi in pa Majcenovič s 593 krogi, kar je že bil znak, da se bo Slovenija borila za medalje. V drugi skupini je Pavlin, ki se je vrnil po dvomesečni odsotnosti zaradi zloma noge, s 597 krogi potrdil odličen nastop svojih kolegov v ekipi.

Napet je bil tudi boj za posamične medalje. V finale osmih najboljših strelcev sta se uvrstila dva strelca s 600 krogi, trije s 599 krogi, na šestem mestu je bil naš Tiršek s 598 krogi. Za preostali dve mesti v finalu, pa so se v  razstreljevanju s petimi streli pomerili štirje tekmovalci, ki so v osnovnem delu zadeli 597 krogi. Med njimi je bil tudi Pavlin, ki je bil najboljši in se v finale uvrstil kot sedmi. V finalu je Tiršek ostal na šestem mestu, Pavlin pa je zdrsnil na osmo mesto.

Strelska reprezentanca je tako po letu 1994 osvojila že 24 medaljo na uradnem prvenstvu.
V četrtek, 22.7. se bo Pinter v eliminacijah z MK puško leže skušal uvrstiti na petkovo glavno tekmovanje, današnji dobitniki medalj pa se bodo pripravljali na sobotni nastop z zračno puško leže.

Rezultati

 

{gallery}slike/100719_SP_STRELSTVO_ZAGREB/medalje{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email