Z nastopom strelcev kategorije SH2 z zračno puško leže (R5) in v padajočih tarčah, se je v Zagrebu končalo Svetovno prvenstvo v streljanju.
Z zračno puško leže je naša ekipa, ki je v disciplini R4 osvojila bronasto medaljo, tokrat osvojila 5. mesto, dva kroga zaostanka za medaljo.
Posamezno je bil najboljši Damjan Pavlin, ki je s 599 krogi osvojil 12. mesto, z enakim številom krogov, a z manj notranjimi desetkami, je Tiršek osvojil 18. mesto. Srečko Majcenovič je s 596 krogi osvojil 33. mesto.  Na tem tekmovanju se je še enkrat pokazalo, kako je konkurenca v kategoriji SH2 na meji mogočega, saj je kar 10 tekmovalcev zadelo absolutnih 600 krogov in sta celo dva tekmovalca, ki sta zadela najvišji možni rezultat, izpadla iz finala najboljših osmih strelcev.

V padajočih tarčah sta nastopila samo Majcenovič in Pinter. Tekmovanje je potekalo na 10 metrov, na tarče, ki delujejo na enak sistem kot biatlonske tarče. Majcenovič je izpadel v četrtfinalu, Pinter pa je v finalu najboljših štirih končal na četrtem mestu.

Svetovno prvenstvo v Zagrebu je bilo po začetnih težavah organizatorja dobro organizirano, prihajalo pa je do nekaterih nerazumnih sodniških odločitev, ki ne gredo v smer razvoja strelskega športa.

Print Friendly, PDF & Email