Slovenska reprezentanca v namiznem tenisu za invalide je na Svetovnem prvenstvu v Koreji danes osvojila težko pričakovano medaljo. Andreja Dolinar in Mateja Pintar sta v ekipnem delu osvojili bron.

Trener Gregor Škafar ni skrival veselja: “Super! Naš celoletni vložek je poplačan s prvo ekipno medaljo na svetovnih prvenstvih. Naši dekleti sta odigrali fantastično tekmo, ki je bila vse prej kot lahka. V boju za 3. mesto sta premagali nasprotnici iz Velike Britanije s 3-1. Mateja je v zadnjem trenutku prikazala svojo najboljšo predstavo na tem SP in prinesla Sloveniji dve točki, svoje pa je prispevala tudi Andreja Dolinar v igri dvojic. Vse tekme so bile zelo izenačene in do zadnjega trenutka napete, vendar sta naši dekleti pokazali veliko mero borbenosti, zbranosti in koncentracije ter odločili dvoboj sebi v prid. Naj samo povem, da se je zadnja tekma med Pintar in Gilroy kar štiri sete končala na razliko, Mateja pa je že zaostajala z 2-1 v nizih in 7-3. Zaključek tekme pa se je končal tako kot pristaja našima šampionkama.”

Andreja in Mateja sta sicer izgubili polfinalno tekmo na SP proti domačinkama Jung Ji Nam in Moon Sung Hye z rezultatom 3-0. Najprej je Mateja izgubila proti njihovi drugi igralki Jung s 3-1, nato pa še Andreja proti odlični Moonovi s 3-0.

Gregor škafar je takole povzel počutje celotne ekipe: “Kaj naj še rečem, razen tega, da smo presrečni, da se je to SP za nas končalo z novo medaljo in da se bomo v domovino vrnili z nasmejanimi obrazi. Dekleti se strinjata, da je s to medaljo poplačan celoletni trud, čas in denar, ki smo ga vložili. Čeprav je naša igra skozi celotno prvenstvo zelo nihala, pa se je za nas končalo odlično.”

Rezultati

Podrobni rezultati

Print Friendly, PDF & Email