Dnevi odprtih vrat – plavanje invalidov

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite skupaj s Športnim društvom Riba organizira dan odprtih vrat na področju plavanja invalidov. Dogodek se bo izvajal v četrtek 16.12. 2010 med 15. in 16. uro v malem bazenu CK Tivoli. Na dan odrtih vrat vabimo vse, tako vse otroke in mladostnike, še posebej invalide, ter njihove starše. Prikazali bomo delo po klasični metodi učenja plavanja ter Halliwick metodi, kako lahko prilagodimo tehnike plavanja potrebam posameznika in odgovarjali na vaša vprašanja.

Z vami bo trener plavanja invalidov doc. dr. Boro Štrumbelj, prof. šp. vzg.  ter trenerka plavanja Jana Čander, prof. šp. vzgoje, podiplomska študentka, ki se v svoji doktorski nalogi posveča plavanju invalidov. Naša gosta bosta tudi aktivna plavalca invalida Darko Đurić in Aleš Sečnik, ki bosta delila svoje uspehe na državnih in mednarodnih prvenstvih ter prikazovala svoj stil plavanja.

Predstavitev plavanja invalidov bo delno sofinancirana s strani Fundacije za šport.

 

Pred samim začetkom se bo predstavil projekt Športna mreža enakih, v katerem kot konzorcijski partner sodeluje Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, z upravičencem projekta Zvezo za šport otrok in mladine Slovenije in konzorcijskim partnerjem Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, ki ga delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministerstvo za javno upravo.

Print Friendly, PDF & Email