V 2002 Olimpijskem in Paraolimpijskem Park City je slovenski reprezentant v alpskem smučanju invalidov in udeleženec lanskoletnih Paraolimpijskih iger v Vancouverju, Gal Jakič na tekmovanju  NorAm v veleslomu  zasedel odlično 5.mesto. S štartno številko 18, je mladi slovenski reprezentant po prvem teku zasedel 4.mesto, a mu ga zaradi premehkega snega, ki našemu smučarju ne odgovarja, v drugem teku ni uspelo zadržati oziroma izboljšati. Vsekakor je 5.mesto ena najboljših uvrstitev Gala Jakiča oziroma alpskih smučarjev invalidov do sedaj.

Severnoameriškega tekmovanja, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja  (IPC Alpine Skiing) se je udeležilo 25 tekmovalcev iz 11 držav sveta. Zmagal je Američan Bazindirli Erik, ki tekmuje pod Turško zastavo, pred rojakom, Američanom Lawler Stephenom. Tretje mesto je zasedel Šved, Corneliusson Jonas.

Danes, 10.3.2011, je na sporedu še en veleslalom, v petek, 11.3. pa bo Gal Jakič, v močni mednarodni konkurenci poskušal osvojiti točke tudi v slalomu. Vsekakor je to za pričakovati saj je naš reprezentant tudi v dobri slalomski formi. To je pokazal prejšnji vikend, ko mu je v Winter Parku, v ekshibicijskem paralelnem veleslalomu (ki na žalost ni štel za točke IPC), uspelo priti celo v polfinale.

Po tekmovanju v ameriški zvezni državi Utah, se Gal Jakič vrača na trening v Winter Park, Colorado, kjer sicer letošnjo celo zimo trenira skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi, avstralsko-novozelandskimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v svetovno najboljšem tekmovalno-trenažnem zimskem centru za alpske smučarje invalide – NSCD (National Sport Center for Disable).

Na koledarju tekmovanj do konca sezone ima še nastop na tekmi odprtega državnega prvenstva ZDA na Aljaski (21.-27.3.2011) in sicer v vseh petih disciplinah: smuku, superveleslalomu, superkombinaciji, veleslalomu in slalomu

Gal Jakič

Rezultati

Print Friendly, PDF & Email