Na Madžarskem namiznoteniškem prvenstvu Hungary Open 2011, so Slovenski reprezentantje po osvojenem tretjem mestu Jolande Belavič v skupini 9 naslednji dan požela dvojno srebro v ženski in moški dvojici. Dvojice so zaigrali v moški konkurenci skupine 3 Ivan Lisac in Bojan Lukežič. V ženski konkurenci pa v skupini 10 Jolanda Belavič v paru z Italijanko Paolo Bevilacqua.

Slovenija

 

Rezultati moški

Rezultati ženske

 

Potek ženskih dvojic Slovenije in Italije do osvojene srebrne medalje:
Jolanda Belavič in Paola Bevilacqua sta igrali v skupini C, kjer so igrale ekipe od skupine 8 do skupne 10. V prvem kolu sta s 3:0 ugnali ekipo Nemčije. Drugo kolo sta izgubili proti mešani dvojici Brazilke in Madžarke  2:3, a sta se kljub porazu uvrstili v nadaljna tekmovanja in tako v finalni skupini v prvem krogu premagali mešani dvojici Slovaške in Madžarske z 2:3. Ta zmaga ju je popeljala v polfinale z ekipo Nizozemske, ki sta jo po napeti igri preobrnili v korist svoje ekipe z 1:3. Tako sta si prislužile igranje v finalu, kjer sta po večih preobratih  v zadnjem setu izgubile proti z že igranimi nasprotnicami Brazilije in Madžarke.

Damjan Lazar: »Uporabili smo vse tehnične možnosti za skupno zmago, a žal tudi to ni bilo dovolj za zelo kvalitetno Brazilsko igralko, ki je v večini odločala o zmagovalki tako posameznic kot dvojic.Tako smo osvojili srebro, ki je sijalo še celo pot domov in nam bo dalo zagon za nove zmage.«

Potek moških dvojic do osvojene srebrne medalje:
Bojan Lukežič in Ivan Lisac sta v prvem kolu takoj ugnala mešano dvojico Irske in Romunije s 3:0. V drugem kolu je Slovenska dvojica izgubila proti mešani dvojici Madžarske in Srbije s 3:2. Ttretje kolo proti igralcema Argentine sta dobila z 0:3 in prav tako proti močni dvojici Italije z 2:3. Osvojena srebrna medalja.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email