Gal Jakič, slovenski reprezentant Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja v alpskem smučanju, je na strminah ameriškega smučišča Alyeska na Aljaski,  zasedel odlično 7.mesto in ponovno potrdil dobro formo tudi v tej disciplini. Tako nadaljuje izredne uspehe tekmovanja v Severni Ameriki, kjer je pred štirinajstimi dnevi v veleslalomu v Park Cityju zasedel 5. in 6. mesto.

Edini slovenski reprezentant je po prvem teku s štartno številko 27 zasedel 10.mesto, a je z zelo dobro drugo vožnjo uspel pridobiti dragocena tri mesta in tako osvojiti dodatne dobre točke IPC v tej disciplini.

Tekmovanja, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja  (IPC Alpine Skiing) se je udeležilo 36 tekmovalcev iz 9 držav sveta. Zmagal je Kanadčan Josh Dueck pred Amerikancem Tyler Walkerjem in Turkom Erikom Bayendirlijem.

Jutri je na sporedu še slalom, potem pa se Gal Jakič vrača v Winter Park, Colorado, kjer sicer letošnjo zimo trenira skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem, svetovno najboljšem tekmovalno-trenažnem zimskem centru NSCD (National Sport Center for Disable). 

Print Friendly, PDF & Email