V smučarskem središču Alyeska na Aljask se je z včerajšnjim slalomom, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja  (IPC Alpine Skiing) končala severnoameriška tekmovalna sezona, ki je bila uspešna tudi za našega edinega slovenskega reprezentanta v alpskem smučanju invalidov, Gala Jakiča. Zasedel je odlično 6. mesto in tako potrdil vrhunsko formo, ki je posledica intenzivnega treninga skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem, svetovno najboljšem tekmovalno-trenažnem zimskem centru NSCD (National Sport Center for Disable) v Winter Park, Colorado.

 

Gal Jakič, slovenski reprezentant Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja je po prvem teku s štartno številko 29 zasedel 7. mesto, a je z dobro drugo vožnjo uspel pridobiti mesto in s tem dodatne dobre točke IPC v slalomu. V vseh treh slalomih v ZDA je naš tekmovalec zabeležil izvrsten rezultat. Zelo dobro je začel že na ekshibicijskem paralelnem slalomu v Winter Parku v začetku meseca marca, kjer je izpadel v polfinalu. Najboljša slalomska uvrstitev Jakičeve kariere in najboljša smučarjev invalidov pa je bilo srebrna medalja na tekmovanju teden dni kasneje v Park Cityju.

Tekmovanja se je udeležilo 36 tekmovalcev iz 9 držav sveta. Najboljši je bil, tako kot predvčerajšnjim v veleslalomu, Kanadčan Josh Dueck.

Print Friendly, PDF & Email