Golbalisti se v turški Antalyi trudijo za čim boljšo uvrstitev, ki bi jih povedla na paraolimpijske igre v Londonu 2012. Ta čast bo pripradla štirim najboljšim ekipam tega kvalifikacijskega turnirja.

Golbal reprezentanca v precej okrnjeni postavi Ledinek, Pirc, Vinkler in Vogrinčič se bori za napredovanje v četrtfinale. V skupini skupaj s odličnima Kanado in Švedsko, Španijo, Turčijo, Irakom, Avstralijo in Tajsko, so po štirih igralnih dnevih na četrtem mestu. Četrto mesto jih sicer še vodi v nadaljevanje tekmovanja, vendar morajo odlično odigrati proti Turčiji: “Danes, četrtek, igramo tekmo proti Turčiji, ki jo moramo enostavno dobiti, če želimo še ohraniti možnosti za preboj v četrtfinale”, je stanje komentiral trener More.

Včerajšnja tekma z Irakom, ki so jo naši fantje preprečljivo dobili, žal ni zagotovila varne uvrstitve v skupini, saj so v popoldaneskem obračunu izgubili proti izredno močni ekipi Kanade.

More o tekmah: “V tekmi proti Iraku smo zmagali z rezultatom 13:4 (4:1). Srečanje smo odigrali čvrsto v obrambi in se trudili, da ne bi porabili preveč moči, saj nas je zvečer čakalo še srečanje z odlično Kanado. Tekmo s Kanado smo začeli zelo slabo in kanadčani so že v tretji minuti vodili 4 : 0. Res slaba obramba je pripeljala do tega, da smo na polovici srečanja zaostajali že 6 :1. V drugem polčasu sem zamenjal izredno nerazpoloženega Vogrinčiča in vsaj na trenutke smo odigrali dobro. Seveda smo morali poizkušati s hitrejšo igro in več rizika, kar pa je povzročilo, da so nam sodniki spet dosodili kar 8 kazenskih strelov, ki so jih igralci Kanade, bolj ali manj uspešno, realizirali. Končni rezultat je bil tako 12 : 5 za Kanado. Zaslužena zmaga, saj so izkoristili vse slabosti v naši obrambi.”

Statistika

{gallery}slike/110401_IBSA_world_games_antalya{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email