Svetovnem pokalu v streljanju za invalide v Španiji, se je končal prvi slovenski nastop. Franc Pinter Ančo je v  svoji paradni disciplini zasedel 4. mesto, 0,5 kroga za tretjim mestom.

Vendar bolj kot za bronasto medaljo v slovenskem taboru obžalujejo  izgubljeno priložnost za osvojitev neposredne kvote, ki jo je osvojil  Britanec Milgate. Zmagovalec – Kitajec Chao je namreč kvoto že osvojil  na Svetovnem prvenstvu v Zagrebu 2010, poleg tega pa je Kitajska že  osvojila vseh 5 kvot, ki jih lahko posamezna država osvoji. Franc Pinter Ančo se je v finale uvrstil z rezultatom 591 krogov, kar je odličen  rezultat in je pomenil 3. mesto. Med Drugo uvrščenim Milgatom in šesto uvrščenim  je bilo le dva kroga razlike. V izredno razburljivem  finalu je Ančo v petem strelu Britanca prehitel za 0,5 krogov, v šestem  strelu zadržal prednost 0,3 kroge, v osmem strelu pa zadel le 9,3 krogov in tako izgubil vse možnosti za osvojitev kvote. V zadnjih treh strelih  ga je prehitel še Italijan Capelli.

Slovenski strelci jutri nadaljujejo z nastopom Franca Pinterja leže, v petek pa prvi nastop z zračno puško stoje čaka vse tri strelce v kategoriji SH2 –  Pavlina, Tirška in Majcenoviča.

Print Friendly, PDF & Email