Slovenski strelci v mestu Alicante nadaljujejo z odličnimi nastopi. Včeraj je nastopil Franc Pinter – Ančo, v discilini R7, malokalibrska puška trojni položaj (3×40). Pinter je tekmo odlično začel, in že v ležečem položaju, v katerem ponavadi ni najbolj pri vrhu, zadel zelo dobrih 392  krogov in s tem ostal povsem pri vrhu. Odlično je nadaljeval v položaju stoje, po katerem je prevzel vodstvo. V zadnjih 40 strelih kleče, pa je naredil nekaj napak, tako, da si je na koncu s 1150 krogi delil prvo mesto s Kitajcem Chao Dongom. Ker je Kitajska na dosedanjih tekmovanjih že osvojila 5 možnih kvot za London, je bilo jasno, da se bo za kvoto pomeril s preostalimi strelci v finalu. Najbližji mu je bil Ukrajinec Jurii Stoiev, ki pa je za njim zaostajal že 10 krogov.
Kljub lepi prednosti so v slovenskem taboru nestrpno čakali finale, ki je bil zaradi zapletov s pritožbo Združenih arabskih emiratov s 12.15 ure prestavljen na 17. uro. Finale se je za Pinterja začelo zelo slabo, saj je Ukrajinec v šestih strelih nadoknadil skoraj šest krogov razlike. Na srečo je prišel tudi njegov slab trenutek, ko je v sedmem strelu zadel le 6,7 krogov in Pinter je do konca finala zadržal prednost 5,2 krogov. Prepričljivo je zmagal Kitajec Chao Dong. Pinter je tako dosegel drugo kvoto za Slovenijo, kar je dan pred koncem tekmovanja izvrsten dosežek.

V nedeljo, zadnji tekmovalni dan, se bodo v disciplini R5 – zračna puška leže, pomerili Pavlin, Tiršek in Majcenovič, medtem ko se bo Pinter v dopoldanskih eliminacijah skušal uvrstiti na popoldansko glavno tekmo z MK puško leže.

Print Friendly, PDF & Email