MEDNARODNO PRVENSTVO V DVORANSKEM BALINANJU- BOCCIA, Manchester, Velika Britanija, 23. – 25.6.2011
Od 23. do 25. 6. 2011 bo potekalo mednarodno prvenstvo v dvoranskem balinanju – Boccia v Veliki Britaniji. Za Slovenijo bodo pod vodstvom trenerja Izidorja Izija Janca nastopili ekipno Boris Sever, Fabio Rizzi, Natalie Finkšt in Štefanija Peklar. Tekmovali bodo v mešani ekipi kategorije BC1 in BC2. Na mednarodnem prvenstvu River Cup 2010 na Nizozemskem je ekipno slavila Velika Britanija, Slovenija pa si je priigrala 7.mesto. Upamo, da bo tokrat po zelo uspešnih treningih in pripravah slovenske reprezentance vrstni red obraten.

EVROPSKO PRVENSTVO V PLAVANJU, Berlin, Nemčija, 03. – 10.7.2011
Od 03. do 10.7.2011 bo potekalo evropsko prvenstvo v plavanju invalidov v 50m bazenu v Berlinu. Slovenski reprezentanti bodo pod vodstvom glavnega trenerja Bora Štrumblja, plavali v enem izmed najhitrejših bazenov sveta.  Na prvenstvu se pričakuje več kot 500 plavalcev iz vse Evrope. Za Slovenijo bodo nastopili Aleš Sečnik, Alen Kobilica in Darko Đurić. Naš svetovni rekorder na 50 m delfin, Aleš Sečnik, bo v skupini S4 odplaval v svoji paradni disciplini, v skupini S2 pa na 50 m hrbtno ter  50 m in 100 m  prosto. Darko Đurić se bo v močni konkurenci skupine S4 pomeril v prostem slogu na 50 in 100 metrov, kjer ima že osvojeno minimalno normo za nastop na paraolimpijskih igrah, na 200 m prosto ter 50 m delfin. Alen Kobilica pa bo usmeril v skupini S11 vso plavalno energijo v disciplino 50 m prosto. To evropsko prvenstvo je eno zelo pomembnih, saj bo glavna naloga Slovenije priplavati dobre rezultate in z njimi posegati po paraolimpijskih normah. 

Spletna stran prvenstva – http://www.ecswimming2011.com/cms/en/index-en.html

MEDNARODNI TURNIR INVALIDOV V ATLETIKI, Padova, Italija, 01. – 03.7.2011
V Italijanskem mestu Padova se bo od 1. do 3.7.2011 odvijalo mednarodno prvenstvo invalidov v atletiki. Pod vodstvom trenerke Romane Kuhar in trenerja Sebastijana Groska bo slovenska reprezentanca  nastopila v postavi Tanje Cerkvenik, Tatjane Majcen-Ljubič, Jožeta Flereta, Henrika Planka in Uroša Jurečiča. Tatjana Majcen-Ljubič F54, Henrik Plank F52 in Uroš Jurečič F56 bodo nastopili v metih kopija, diska in v suvanju krogle. Tanja Cerkvenik bo poskušala v močni konkurenci skupine F55 ugnati nasprotnice v suvanju krogle in metu kopija. Jože Flere pa bo usmeril svojo moč v mete diska ter kija. V mesecu maju na 14. odprtem prvenstvu Hrvaške sta Tatjana Majcen-Ljubič v suvanju krogle in Jože Flere v metu diska izboljšala svoj rezultat in si zaslužila naslov svetovni rekorder. Na prihajajočem mednarodnem turnirju invalidov v atletiki v Padovi se lahko uspešni rezultati Tatjane in Jožeta prenesejo le ti še na preostale slovenske tekmovalce. V mesecu avgustu bodo rezultate lahko izboljševali/potrjevali tudi z nastopi  na mednarodnem prvenstvu v  Olomouc-u  na Češkem (18.8-.21.8.2011).

 

SVETOVNO PRVENSTVO V DVORANSKEM BALINANJU – BOCCIA, Belfast, Irska, 18. – 26.8.2011
Od 18.8 do 26.8.2011 bo v Belfastu potekalo svetovno prvenstvo v dvoranskem balinanju-Boccia. Za Slovenijo bodo pod vodstvom trenerja Izidorja Izija Janca nastopili v posamezni konkurenci Fabio Rizzi, Natalie Finkšt in Štefanija Peklar. Lani  se je svetovno prvenstvo v dvoranskem balinanju-Boccia odvijalo v Lizboni. Naši reprezentanti niso posegli po najboljših mestih, vendar je sodelovanje na tekmovanju bila odlična popotnica za nadaljnje priprave in nastope.

 

SVETOVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM RIBOLOVU ZA INVALIDE, Boretto, Italija, 28.8 – 3.9.2011
Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide se bo izvajalo v provinci Reggio Emilla Boretto v kanalu z imenom “Fiuma Mandria” od 28.8. do 3.9.2011.  Slovensko reprezentanco v športnem ribolovu invalidov sestavljajo tekmovalci Rudolf Centrih, Boštjan Javernik, Franc Štefanič, Željko Mavrič in Borislav Zejnulovič ter vodja odprave Jure Hochkraut, glavni trener Petar Dimitrovski in pomočnik trenerja Miroslav Matijašeč. Na svetovnem prvenstvo v Franciji lani so naši ribiški reprezentanti v postavi Boštjan Javernik, Rudolf Centrih, Karel Zimšek, Franc Štefanič, Željko Mavrič in Branko Zelič osvojili ekipno 5.mesto. . Za medaljo jim je zmanjkalo le dve točki oz. 190g. Upamo, da bo dobra vaba in s tem tudi dober ulov naših najboljših v športnem ribolovu na svetovnem prvenstvu, ki sledi.

Print Friendly, PDF & Email