Medtem, ko je večina od 68 držav s svojimi posadkami na Bledu že od petka prejšnjega tedna, se je slovenska vrsta dokončno zbrala v torek, 23. avgusta, ko sta prišla še Mojca Tomažin in Dejan Fabčič, ki bosta nastopila med 64 posadkami invalidov. Njun trener dr. Vladimir Meglič, ki na Bledu opravlja odgovorno funkcijo direktorja prvenstva, si je ob prihodu svojih varovancev skupaj s pomočnico Jano Čander vzel čas in ju pospremil na krstni trening na Blejskem jezeru z besedami »srečno in lepo spoznanje proge vama želim«.
 
Kljub neznosni vročini v času med 13. in 15. uro, ko je bilo jezero rezervirano samo za trening posadk invalidov, Dejan in Mojca niti za trenutek nista pomišljala, da te priložnosti ne bi izkoristila. Skupaj s tremi spremljevalnimi čolni sta bila edina na celotni gladini in po skoraj dveh urah treninga ter preveslanimi več kot 5 kilometrov bila sicer malo utrujena, vendar neizmerno zadovoljna.

»Občutek na začetku je bil res drugačen kot na Ljubljanici, saj se je bilo potrebno navaditi na valove. Ko sva ujela pravi ritem, je čoln stekel skoraj sam od sebe in niti zavedala se nisva, da sva bila na vročem soncu tako dolgo. Res je pravi užitek in komaj čakava na naslednji trening,« sta v en glas pripovedovala Mojca in Dejan.

Veselje in zadovoljstvo z njima je delila celotna mala ekipa, ki je na  Bledu zadolžena za veslanje posadk invalidov.

 {boncko}/110824_posadka_na_Bledu/{/boncko}
Foto: Stephan Mai

Print Friendly, PDF & Email