V prostorih hotela Triglav na Bledu, kjer je v času SP nastanjenih vseh pet rednih slovenskih veslaških posadk, je Veslaška zveza Slovenije organizirala  novinarsko konferenco. Prvič sta se v enotni uradni reprezentančni opremi predstavila tudi člana slovenskega dvojnega dvojca za invalide Mojca Tomažin in Dejan Fabčič.

V uvodu so vse slovenske veslače in predstavnike medijev ter ostale prisotne pozdravili Jernej Slivnik, sekretar Veslaške zveze Slovenije, Denis Žvegelj, predsednik zveze ter Janez Benčina, predsednik organizacijskega odbora SP Bled 2011.

Sledilo je skupno fotografiranje slovenske reprezentance, intervjuji, druženje… Predstavniki medijev in ostali so se končno seznanili, da slovenska veslaška odprava na tem prvenstvu šteje šest posadk, saj se je v preteklih dneh več ali manj govorilo le o petih posadkah. Nekoliko manj o šesti, o posadki invalidov.

»Čudovit je bil občutek, ko sva dobila priložnost srečanja z ostalimi reprezentanti, ki so naju tudi zelo lepo sprejeli. Čeprav sva se z večino od njih srečala prvič, so naju vzeli »za svoja«in nama namenili veliko vzpodbudnih besed. Prepričana sva, da bo najina prisotnost na novinarski konferenci imela pozitiven odziv tudi v medijih in da bo na ta način športu invalidov posredno namenjena širša podpora. Zahvalila bi se vsem, ki so nama na kakršen koli način omogočili te nepozabne trenutke, saj sva zelo ponosna, da sva del te uspešne, slovenske veslaške družine«, sta v en glas strnila svoje občutke takoj po novinarski konferenci Mojca in Dejan.

Nikakor pa ne gre pozabiti na izredno gostoljubje osebja hotela Triglav, ki je po končani novinarski konferenci  ponudilo prevoz z njihovim osebnim avtomobilom za Dejana, ki stanuje na drugem koncu Bleda. Res čestitke in velika zahvala. Mojca se je v svoje bivališče blizu Male Zake na invalidskem vozičku odpeljala sama.   

{boncko}/110826_novinarska_Bled/{/boncko}

Print Friendly, PDF & Email