20.09.2011
Danes je slovenska košarkarska reprezentanca gluhih odigrala s Turčijo zadnjo tekmo v predtekmovanju. Turki so ekipo iz zadnjih olimpijskih iger gluhih v Tajpeju spremenili in pripeljali štiri nove igralce. Trener Križan je na tekmi Turkov z Japonci ugotovil, da bodo lahko ti novi igralci, ki so to tekmo presedeli na klopi za rezervne igralce, predstavljali veliko oviro za Slovenijo, da v svoji predtekmovalni skupini osvoji prvo mesto in boljše izhodišče za četrtfinalno tekmo.

Zadnjo tekmo v predtekmovanju so Slovenci začeli s peterko v sestavi: Damjan Šebjan, Miha Jakofčič, Matic Makuc, Simon Grošelj in Peter Rankovič. V prvi polovici prve četrtine je Slovenija vodila in imela kontrolo nad igro. V nadaljevanju te četrtine pa so Turki z razdalje zadeli dve trojki in vnesli precejšnji nemir v slovenskih vrstah. Trener Križan je z menjavami skušal ohraniti kontrolo nad Turki. Do konca prve četrtine je Slovenija lovila korak s Turki, rezultat te četrtine je bil 16:19 za Turke.

{boncko}/110919_SP_Palermo_turcija/{/boncko}

Ostale četrtine so bile v znamenju turškega plesa. Koclis (št. 5) in Dursun (št.10) sta razbijala slovensko obrambo. Visoka Sen (št. 11) in Kaya (št.12) sta dominirala pod košem, zato Jakofčič ni mogel uspešno izvesti prodore po levi strani. Šebjan se je trudil, da bi dovolj tesno pokrival Dursuna, a je bil zanj prehiter. Breme takšne igre je padlo tudi na Makuca, ki pa ni zdržal pritiska turške ofenzive, že zaradi poškodovanega kolena. Turški orjaki so povzročali obilico preglavic tudi našemu Rankoviču. Javornik pa je izvedel serijo prodorov pod koš, vendar malokrat je žoga uspešno končala v košu.

Rezultat tekme: Slovenija : Turčija 49 : 93 (16:19, 9:23, 17:32, 7:19)
Strelci: Šebjan 5, Jakofčič 12, Makuc 16, Vlah 2, Javornik 5, Fabijan 2, Grošelj 3, Rankovič 4

Izjava trenerja po tekmi:
Najprej moramo prespati ta boleč poraz, saj so sedaj glave prevroče, da bi se ugotavljalo, kaj vse je bilo narobe, da je prišlo do takega padca v igri naših fantov. V tako močnih tekmah se nam pozna primanjkljaj pri višini igralcev, katere na žalost nimamo. Nočem iskati izgovorov za poraz, ampak dejstvo je tudi, da je večina igralcev bolnih-saj nas je kar nekaj staknilo trebušno virozo, katera je pustila posledice na igralcih. Gremo naprej, v četrtek nas čaka četrtfinalna tekma z Venezuelo, katera goji podoben stil igre kot ZDA. Potrudili se bomo in jih poskušali presenetiti.

Print Friendly, PDF & Email